Afbeelding
Foto: Daisy Renders

HOFPALEIS DENZIZ TWEE DAGEN IN DE BAN VAN GRAPPEN EN GROLLEN TIJDENS WAGGELREVUE EENDENGAT

'Kijk 'ns naar de keikes, in de poppetjes van mijn ogen'

HENK VAN WEERT

De media-aandacht voor het overlijden van de bijna 100-jarige zangeres Anny de Reuver op Nieuwjaarsdag stond in schril contrast tot de hausse aan publiciteit die tien dagen later ontstond door het heengaan van popidool David Bowie. ,,Onterecht", oordeelde de Eendengatse tonprater Ad Hoevenaars afgelopen weekeinde tijdens de Waggelrevue in hofpaleis Denziz. De Reuvers grootste hit uit de jaren vijftig verbasterde hij tot een Boxtelse versie...

Terwijl Hoevenaars over de hobbelige kinderkopjes van de Burgakker waggelde, trof hij daar wethouder Eric van den Broek. Mét 'keikes' in plaats van tomaten in de poppetjes van zijn ogen. Hoevenaars had met hem te doen. Dat B. en W. toezegde na massaal protest de pas aangelegde bestrating te zullen vervangen en al door de knieën ging na twee ingezonden brieven van rolstoelgebruikers werd breed uitgemeten. Tot grote hilariteit van het aanwezige publiek.

,,In de gemeenteraad stelde Wim van der Zanden voor om de verwijderde kasseien te verkopen, om te voorkomen dat ze later ergens anders in de weg zouden liggen. Wimke kreeg gelijk: ze liggen nou in Lennisheuvel...", speelde Hoevenaars in op de onlangs aangelegde en vorige week bekritiseerde 'rammelstrook' in de Koevoortseweg.

Hoevenaars hekelde ook de aanbiedingen van de spaaractie Boxtelaartjes waarmee winkeliers extra klanten proberen te lokken. ,,Gratis je oude tennisracket laten bespannen als je een nieuw exemplaar koopt. Dat is net zoiets als een gratis servicebeurt voor de auto die je net hebt ingeruild..."

EEN OOGJE OP JAS

Jas de Keistamper heeft volgens Hoevenaars een oogje op Christel, de echtgenote van burgemeester Mark Buijs en dat zou de reden zijn dat Hanne mî de Moor niet zo vaak meer aan de zijde van de Boxtelse reus is te vinden. Omgekeerd zou de burgemeester avances hebben gemaakt naar Hanne, maar die is daar niet van gediend zolang Buijs niet naar Liempde verhuist.

Het voorstel van clubvoorzitter Ton Jonkers om de vluchtelingen uit Eritrea ter ontspanning een seizoenskaart van voetbalclub ODC aan te bieden, werd afgeraden door diens collega van RKSV Boxtel, Ties Pronk. ,,Die vindt dat de Afrikaanse meisjes al genoeg ellende hebben meegemaakt. We kunnen ze volgens Pronk beter seizoenskaarten voor het betaald voetbal geven. Van BOC dus..."

ROMEINSE BEZETTING

Tijdens de koldershows werd Eendengat ook bezet door een peloton Romeinse legionairs. Carnavalsclub De Agterblijvers maakte daarmee na elf jaar op verpletterende wijze zijn rentree tijdens de Waggelrevue. In sappig Boxtels dialect bracht centurion Frank van Heesch, die de voorbije twee jaar als leutmonarch de scepter zwaaide, in hofpaleis Denziz een doldwaas geschiedenisverhaal over Anatis Capitili Textilum (Eendengat dus...) op de planken. De act beleefde een feestelijke climax toen de bijna manshoge schilden in beweging kwamen en een groep fraai uitgedost soldaten van Julius Caesar zingend en dansend het podium in het hofpaleis bezette.

DANSENDE BURGEMEESTER

Het optreden van De Agterblijvers was het onbetwiste hoogtepunt van de Boxtelse Waggelrevue die tot middernacht voortduurde. Erg komisch, maar af en toe moeilijk verstaanbaar, was de inbreng van De Vijf Zaligheden die als 'keurschlager' op Duitse hits diverse lokale voorvallen zingend bekritiseerden. Enkele playback-acts van De Drie Kupkes, een formatie uit Red River Band, vormde een soort rode draad. Tonpraters Ben van de Sangen uit Gemonde en Rien Bekkers uit Olland kregen de lachers op hun hand. Voorts klonk veel muziek, vooral van huisorkest The Ducktownband. Maar ook prins Peer d'n Twidde trad zingend voor het voetlicht. En passant vroeg hij aandacht voor de T-shirts die de leden van zijn gevolg verkopen ten bate van het Drieka Habrakenbal dat carnavalsclub De Natneuzen komende zaterdag houdt voor mensen met een beperking in zaal De Adelaar.

Tijdens de tweede Waggelrevue reikte Peer d'n Twidde de hoogste onderscheiding van Eendengat uit aan zijn voorganger, Donald de Vierde. Frank van Heesch werd verheven tot Commandeur in de Orde van d'Aauw Waggel; zijn adjudant Mari Huijberts ontving het erekruis van verdienste. Tijdens de finale haalde feestduo De Dorini's burgemeester Mark Buijs over om mee te dansen op het podium. Zijne doorluchtig hoogheid, diens raad van elf en tal van toeschouwers volgden...

FOTO LINKS: Vrijdag kwamen zo'n honderd belangstellenden op de Waggelrevue af, een dag later was de belangstelling in hofpaleis Denziz dubbel zo groot.

FOTO RECHTS: Tonprater Ad Hoevenaars hekelde de aanbiedingen waarmee ondernemers die deelnemen aan de spaaractie Boxtelaartjes klanten proberen te lokken. (Foto's: Daisy Renders).

Afbeelding
Vrijdagavond woonden burgemeester Mark Buijs (midden) en zijn echtgenote Christel de Waggelrevue bij, samen met wethouders Peter van de Wiel (rechts) en Marusjka Lestrade (niet op de foto).