Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

DAAN DE KONING ZEGEVIERT IN B-GROEP

Stefan Bernhardt pakt clubtitel Taverbo/Sabo

Stefan Bernhardt is de nieuwe clubkampioen van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo. In een zinderende finale was hij met minimaal verschil te sterk voor Gijs Klop. De titel in de B-groep ging naar Daan de Koning.

Taverbo hield zaterdag in haar clubhuis aan de Voetboog de jaarlijkse clubkampioenschappen. Omdat het niveau binnen de top van de vereniging dicht bij elkaar ligt, was het vooraf lastig te voorspellen wie met de hoogste eer zou gaan strijken. Michel Sperling was voor velen de grote favoriet, maar de kampioen van 2014 werd in de kwartfinale een halt toegeroepen door Bernhardt, die zich vervolgens via Teun Vlaminckx een weg naar de finale baande. Klop, in het verleden al vijfmaal clubkampioen, sloeg zich via titelverdediger Jasper van der Aa en Erik Mangnus naar de eindstrijd.

Beide mannen komen het nieuwe competitieseizoen uit voor het derde team van Taverbo. In de poulefase van het toernooi hadden de teamgenoten elkaar ook al getroffen. Toen was het Bernhardt die na een 2-0 achterstand alsnog met de winst aan de haal ging. En ook ditmaal schotelden de matadoren het publiek een razend spannende wedstrijd voor. Bernhardt nam een 2-1 voorsprong, maar Klop knokte zich terug in de partij. De beslissende vijfde game ging tot het einde gelijk op. De winst ging uiteindelijk met 11-9 naar Bernhardt die daarmee de eerste clubtitel uit zijn tafeltenniscarrière pakte. Voor Klop waren de druiven zuur maar al snel maakte de teleurstelling plaats voor tevredenheid over zijn prestatie.

KANSLOOS

Ook in de B-groep werd fel gestreden om de prijzen. In de beslissende zeskamp was Daan de Koning oppermachtig. Hij won al zijn partijen en verloor hierbij zelfs geen enkele game. Ook Thomas Schets was kansloos tegen het sterke spel van De Koning, maar omdat hij de rest van zijn partijen wel in winst om wist te zetten eindigde hij op een verdienstelijke tweede plaats.

FOTO BOVEN: Stefan Bernhardt schreef zaterdag de clubkampioenschappen van Taverbo/Sabo op zijn naam. Hij won van Daan de Koning in een spannende finale. (Foto: Taverbo/Sabo).