Afbeelding
Foto: Gerard Schalkx

Belgische acteur bezorgt Liempdse carnavalskrant

'Gatverpielekes, da's pas een mooie!'

Lonneke Hoondert

Niet zomaar een carnavalskrant, maar een heuse glossy werd zaterdag aan alle inwoners van Liempde aangeboden. Het magazine van de Ploegers werd ook niet zomaar in de bus gestopt. Een wel heel speciale postbode hielp Prins Primus en zijn adjudant Johan van den Heuvel bij de verspreiding…

,,Gatverpielekes, maar da's pas een mooie krant", klinkt het zaterdagochtend in de Kerkstraat. De acteur Patrick de Neve, ook wel Jean de Nooyer uit de bekende Hoegaardenreclame ('Gatverpielekes, maar da's pas lekker'), toog speciaal vanuit België naar Liempde voor de feestelijke gelegenheid.

Postbode

Het idee borrelde zomaar op bij Geert van Laarhoven, die dit jaar de coördinatie rondom de carnavalskrant op zich nam. ,,Ik wist dat Patrick een vriend van prins Paul Saris is. Ter gelegenheid van de presentatie van de krant wilde ik een bierproeverij organiseren en toen bedacht ik me dat het wel heel leuk zou zijn als 'postbode Jean de Nooyer' ons zou helpen." De Belgische acteur was wel voor het idee te porren. ,,We hebben het lang geheim moeten houden voor Paul, die wist van niets", vertelt De Neve.

De leutvorst had al die tijd niets door en was aangenaam verrast. ,,Deze carnaval is voor mij een geweldige ervaring", glundert de prins. ,,Het is mooi om te zien hoeveel mensen hierbij betrokken zijn. Uit alle hoeken van Liempde wordt geholpen bij activiteiten. Ik ben trots op de krant, hoewel het eigenlijk een glossy is, maar dat woord past niet bij ons", zegt hij met een knipoog.

Loten

Tegelijkertijd met het aanbieden van de krant verkocht carnavalsvereniging De Ploegers loten voor het jeugdcarnaval.

BOVENSTE FOTO: Prins Primus d'n Urste (links) en zijn adjudant Johan van den Heuvel bezorgen met 'postbode' Jean de Nooyer de carnavalskrant. (Foto's: Gerard Schalkx).


Tourspel Liempde
viert eerste lustrum

Stichting Woudbloem Liempde maakt zich op voor het eerste lustrum van het Tourspel Liempde rondom de Tour de France. In dit spel, waarbij deelnemers een eigen wielerploeg kunnen samenstellen, zijn geldprijzen te winnen, maar ondersteunen spelers ook een lokaal goed doel.

Vorig jaar werden de ouderen-eetzaal van de stichting BOL in De Kloosterhof en de verwendag van de SamenLoop voor Hoop ieder met 1.425 euro ondersteund. Voor het goede doel van 2016 is er nog ruimte voor suggesties. De organisatie roept op personen of organisaties die een steuntje in de rug kunnen gebruiken aan te melden. Voorwaarde is dat het doel verbondenheid heeft met de Liempdse gemeenschap. Mensen kunnen suggesties voor het goede doel 2016 tot 15 februari mailen naar info@tourspelliempde.nl.


Vogelmarkt

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 30 januari van 07.30 tot 11.00 uur haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt. De markt wordt gehouden in en om de accommodatie van handboogclub l'Union aan de Heidezoom 2. De vereniging benadrukt dat er geen aanbod is van sierpluimvee, loopvogels en postduiven; de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) verricht controles. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.

Lenie Thomassen kreeg zaterdag een exemplaar van de Liempdse carnavalskrant.