KredietUnie: stimulans voor
een alternatieve financiering

Nieuw voor ondernemers: de KredietUnie Brabant Noordoost. Momenteel wordt bekeken of in navolging van andere regio's een KredietUnie gestart kan worden die kredietgevers en kredietnemers bij elkaar kan brengen om groeiplannen van ondernemers meer kans van slagen te geven.

Sandra Broos uit Boxtel is als projectleider en adviseur bij het project betrokken. Jan Fremeijer van de KredietUnie Brabant Zuidoost in Eindhoven is aangetrokken om te onderzoeken of ook de regio 's-Hertogenbosch geschikt is voor dit initiatief.

VOORBEREIDINGSTEAM

Een eerste stap is een team formeren dat de komst van een KredietUnie voorbereidt. Inmiddels is er een groep ondernemers actief om een commissie te vormen. Naast Broos en Fremeijers zijn dat Alon Jansen (internetondernemer), Hans Barelds (voormalig directievoorzitter Rabobank Hart van De Meierij) en Martijn Dekker (bedrijfsovernamespecialist Taxperience Transaction Services).


Belastingaangifte FNV

FNV-leden kunnen vanaf 15 februari een afspraak maken voor de belastingaangifte 2015. Dit kan via de website www.afspraakmakenfnv.nl. De consulenten houden in maart kantoor in gemeenschapshuis De Walnoot op woensdag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur en van 19.00 tot 22.00 uur. Met ingang van 29 februari kunnen mensen ook telefonisch een afspraak maken op maandag tussen 18.00 en 20.00 uur: 06-81 37 35 28.

droom

Volgens de initiatiefnemers lopen ondernemers met een goed idee en een financieringsbehoefte steeds vaker aan tegen de grenzen van de banken en hun mogelijkheden. Naast onder meer leasing, factoring en crowdfunding is een kredietunie in hun ogen 'een welkome aanvulling' voor ondernemers om hun nieuwe groeiplannen te kunnen realiseren. ,,En natuurlijk biedt het voor vermogende ondernemers een kans om een aantrekkelijk rendement te behalen en tevens hun collega-ondernemers te helpen hun droom te realiseren", zo wordt gesteld.

De plannen voor de KredietUnie worden uitgelegd op de nieuwe website www.kredietuniebrabant.nl.


De Deugniet en
Knus gekozen tot
Couverts Hotspots

Couverts, het horecaplatform waar men kan reserveren, brengt jaarlijks een lijst uit met de beste 'hotspots' in de verschillende provincies. Ook restaurant De Deugniet aan de Rechterstraat en restaurant Knus aan de Eindhovenseweg zijn opgenomen in deze lijst.

Op basis van beoordelingen van gasten (minimaal een 8,5) en het aantal reserveringen in 2015 is de lijst samengesteld. Alle restaurants die zijn uitgekozen, mogen zich een jaar lang 'Hotspot van Nederland' noemen. In de provincie Noord-Brabant betreft het in totaal 52 horecagelegenheden.