Impressie van de bridgedrive die Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren jaarlijks organiseert in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan de Wensambulance Brabant. (Foto: Peter de Koning).
Impressie van de bridgedrive die Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren jaarlijks organiseert in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. De opbrengst komt dit jaar ten goede aan de Wensambulance Brabant. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ROTARY ORGANISEERT VEERTIENDE BRIDGEDRIVE IN BOXTEL

Bridgers spelen voor Wensambulance

Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren houdt zaterdag 5 maart de veertiende bridgedrive voor het goede doel. De serviceclub, die de voorbije jaren telkens zo'n 4.000 euro ophaalde tijdens het evenement, heeft ditmaal gekozen voor de Wensambulance Brabant. Vorig jaar werd het initiatief Eet met je Hart ondersteund.

De bridgedrive wordt gehouden in de Tijberzaal van het Baanderherencollege in Boxtel. Die biedt 5 maart plaats aan maximaal 88 bridgeparen die vanaf 10.00 uur beginnen aan de eerste ronde. De bridgedrive duurt tot het einde van de middag; dan is duidelijk wie de prijzen heeft gewonnen.

Tijdens de Rotary-bridgedrive wordt gespeeld in vier lijnen en dat betekent dat zowel de geroutineerde speller als de beginneling volop aan zijn trekken kan komen. Het inschrijfgeld bedraagt 40 euro per koppel inclusief koffie en thee bij binnenkomst en een goedverzorgde lunch. De leden van de Rotaryclub steken die dag de handen uit de mouwen, zowel tijdens de wedstrijd als gedurende de lunch die in de keuken van bedrijfsrestaurant Open Hof wordt bereid.

Net als tijdens eerdere edities wordt ook ditmaal een loterij gehouden waarbij deelnemers aantrekkelijke prijzen kunnen winnen. De loterij wordt gehouden op het moment dat alle bridgewedstrijden zijn afgelopen en de spelleider de einduitslag berekent.

De opbrengst van deze drive komt ten goede aan de Wensambulance Brabant. Deze organisatie brengt terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek, begeleid door professionele vrijwilligers. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards en kan een familielid in de ambulance mee.

MEEDOEN

Bridgeliefhebbers die graag meedoen aan de Rotary-bridgedrive, kunnen zich aanmelden bij Jerôme van Helvoort, telefoon (0411) 61 07 86, e-mail: heldia@ziggo.nl, en Frans Sedee, telefoon (0411) 67 30 01. Na betaling is men geregistreerd.