Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

VERENIGING HOUDT CLINIC OP ZONDAG 6 MAART

HCB '92 introduceert rolstoelhandbal in Boxtel

De Boxtelse handbalclub HCB '92 introduceert dit jaar rolstoelhandbal. Een primeur voor Noord-Brabant. Zondag 6 maart is er een clinic in sportcomplex De Braken.

Hèlen Berkelmans staat aan de wieg van het plan, dat ze uitwerkt met Anita van Engelshoven en Marjon Korver. ,,Tijdens de nationale handbaldag zag ik een demonstratie rolstoelhandbal", vertelt Berkelmans. ,,Ik was zó onder de indruk dat ik het idee bedacht om ook binnen HCB '92 zo'n team te vormen. Het resultaat is dat we op 6 maart in sporthal De Braken een clinic gaan houden en de eerste rolstoelhandballers hopen te verwelkomen."

Berkelmans benadrukt dat de sport niet alleen beoefend hoeft te worden door mensen met een beperking. ,,De kans bestaat dat we niet meteen over voldoende spelers beschikken. Daarom kunnen ook valide mensen gerust meedoen. Dat zie je ook bij andere verenigingen in Nederland. Samen vormen spelers een team en nemen ze het in competitieverband tegen elkaar op." Teams zijn gemengd en bestaan uit vijf veldspelers en een keeper.

De regio Boxtel lijkt misschien wat klein voor een eigen rolstoelhandbalteam. ,,Maar het gebied rondom Boxtel is juist groot en dichtbevolkt", zegt Berkelmans. ,,In de drie grote steden om ons heen bestaat zo'n rolstoelteam nog niet, dus ik denk dat we ook kunnen rekenen op veel belangstellenden."

HCB '92 rekent bij de start van een rolstoelteam op steun van de gemeente en het NHV en zal aankloppen bij Buurtsport Boxtel. ,,Op 6 maart is de clinic en hebben we voldoende rolstoelen waarmee kennis kunnen maken met deze geweldige sport", zegt Berkelmans.

Wie mee wil doen aan de clinic of als sponsor wil meedoen, kan zich aanmelden via e-mail: hcb92@handbal.nl. Op www.hcb92handbal.nl staat meer informatie.


Essche Bridgeclub

Uitslagen donderdag 14 januari

A-LIJN

Anneke en Jo v.d. Aker        68.75

Dies Schipper/Willem Wonnink        62.92

Annie en Ad v. Brunschot        55.83

B-LIJN

Dinie Rovers/Sjaan v. Houtum        63.89

Hennie Groot Roessink/Edward v. Os        59.03

Jan v. Wijk/Jeanne v.d. Sande        54.17