Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'WAARDERING VOOR ZELFWERKZAAMHEID BOXTEL'S HARMONIE'

Eenmalige donatie voor Muziekhuis

MARC CLEUTJENS

De gemeente Boxtel ondersteunt de verbouw van het voormalige snookercentrum aan de Passage Riche tot Muziekhuis Boxtel met een eenmalige bijdrage van 17.500 euro. Volgens wethouder Maruska Lestrade is het een blijk van waardering voor de grote mate van zelfwerkzaamheid die de vrijwilligers van Boxtel's Harmonie bij de realisering van hun nieuw onderkomen aan de dag leggen.

Medio 2015 werd bekend dat Boxtel's Harmonie het vroegere snookercentrum achter restaurant Le Marécage wilde aankopen om hier haar repetitielokaal te realiseren. De harmonie bereikte een akkoord met eigenaar Roeland de Leijer over de aankoopprijs van de al jaren leegstaande zaal in het centrum van Boxtel. Sindsdien zijn voorbereidingen getroffen voor de verbouwing en werden in oktober vorig jaar geluidsonderzoeken verricht.

GEEN BANK

Wethouder Lestrade meldde deze week dat Boxtel's Harmonie in eerste instantie bij haar had aangeklopt voor een lening. Dat verzoek werd afgewezen, mede omdat de gemeente niet meer als 'een bancaire instelling' wil opereren. ,,Desondanks heeft de harmonie een zeer actieve houding laten zien en lukt het momenteel om met veel inzet van vrijwilligers tot een verbouwing te komen. Door die grote mate van zelfwerkzaamheid willen we een restverzoek voor 17.500 euro niet negeren. We zien dat niet zozeer als subsidie, maar als eenmalige donatie."

De wethouder sprak haar waardering uit voor de wijze waarop de muziekvereniging de zoektocht naar een eigen repetitielokaal heeft uitgewerkt en onderstreept dat met de verhuizing naar Passage Riche geen hiaten ontstaan in de programma's van gemeenschapshuizen. Boxtel's Harmonie is momenteel thuis in restaurant De Dishoek van orthopedagogisch instituut De La Salle. De leden stemden in december in met de voorwaarden voor een hypothecaire geldlening die door een particulier wordt verstrekt om Muziekhuis Boxtel te kunnen realiseren.

FOTO ONDER: Samen met tal van andere vrijwilligers werkten Willy Hazenberg (links) en Pierre Robben van Boxtel's Harmonie deze week aan de isolatie van het plafond in de vroegere biljartzaal. (Foto: Peter de Koning).