Afbeelding
Foto: Peter de Koning

RAMMELSTROOK KOEVOORTSEWEG NIET NAAR TEVREDENHEID

En opnieuw gaan pas gelegde klinkers eruit...

Natuurlijk, het is niet zo'n farce als in het smalle deel van de Burgakker in hartje Boxtel. Daar werden in december de twee maanden eerder gelegde kinderkopjes vervangen vanwege het hobbelige wegdek. Maar ook de klinkers uit de zogeheten rammelstroken die vorige maand in het wegdek van de Koevoortseweg in Lennisheuvel zijn aangebracht worden vervangen. Waardoor is nog onduidelijk.

Oppositiepartij Balans zette deze week vraagtekens bij de uitvoering van de strook kinderkopjes nabij het kruispunt met de Mijlstraat in Lennisheuvel. Raadslid Mariƫlle van Alphen wilde van het college van B. en W. weten of het werk wel volgens de tekeningen is voltooid. Wethouder Herman van Wanrooij (Openbare Ruimte) moest erkennen dat de uitvoering aangepast is.

Het ontwerp op papier bleek in de praktijk niet goed te realiseren en dus is voor een aanpassing gekozen. ,,Maar ik moet erkennen dat we daar niet gelukkig mee zijn. De klinkers gaan eruit en er komt een ander oplossing. Binnen nu en een maand gaan we met wijkorgaan Rond Kerk en Orion aan tafel voor een alternatief waarmee iedereen kan leven", meldde Van Wanrooij dinsdagavond tijdens de raadsvergadering.

FOTO BOVEN: Een zogeheten rammelstrook moet de Koevoortseweg veiliger maken voor fietsers en voetgangers. De uitvoering blijkt niet naar tevredenheid. (Foto: Peter de Koning).