De bouw van plan Cronenborg ging in de zomer van 2015 van start. De verwachting is dat de 44 woningen in het derde kwartaal van 2016 opgeleverd kunnen worden. (Foto: Peter de Koning).
De bouw van plan Cronenborg ging in de zomer van 2015 van start. De verwachting is dat de 44 woningen in het derde kwartaal van 2016 opgeleverd kunnen worden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SINT-JOSEPH INTRODUCEERT 'BUURWONINGEN' IN BOXTEL

Plan Cronenborg bereikt hoogste punt

Woonstichting Sint-Joseph en zorginstelling Cello vieren donderdag 28 januari het hoogste punt van bouwplan Cronenborg aan de Brederodeweg en het Zusterspad in hartje Boxtel. Op de plek van het vroegere woonzorgcentrum Emmaus verrijst een complex dat plaats gaat bieden aan 44 wooneenheden.

Plan Cronenborg is het derde complex dat op het Emmaus-terrein wordt gerealiseerd. Eerder waren dat de woongebouwen Elisabethsdael en Vinckenrode. Cronenborg omvat onder meer 27 studio's voor cliƫnten van Cello. Dat zijn mensen met een verstandelijke beperking. Verder bestaat het gebouw uit dertien appartementen voor ouderen en vier patiowoningen.

Sint-Joseph gaat twee huizen op de derde etage verhuren als zogenaamde Buurwoningen. Dat zijn huizen die verhuurd worden aan buren die gezamenlijk willen verhuizen naar het nieuwbouwcomplex. Het hoeven niet per se buren te zijn; ook goede vrienden, familieleden of kennissen komen in aanmerking. De woonstichting beoordeelt aanmeldingen; criteria zijn opgenomen in de brochure.

Hendriks Bouwbedrijf heeft dit project aangemeld bij 'Bewuste Bouwer'. Iemand die daaraan meedoet, houdt zich aan een gedragscode. Gekeken wordt hoe bouwvakkers omspringen met hun omgeving, oog hebben voor milieu en veiligheid en zorgen voor minder hinder. Door zich aan de gedragscode te houden, kan Hendriks het certificaat 'Bewust Bouwen' halen.