Afbeelding
Foto: Henk van Weert

VAN ENGELEN SLAAT NIEUWE WEG IN

Overvecht gaat verder
als Tuincentrum Boxtel

Komend najaar is het 25 jaar geleden dat Boxtel zijn eerste en enige tuincentrum kreeg. Sjaak en Nel van Engelen uit de Utrechtse wijk Overvecht bouwden aan de Vuurijzer een vestiging van deze gelijknamige keten op. Vlak vóór Pasen, als het ondernemerspaar met de voorjaarsactie start, verdwijnt de vertrouwde naam van de gevel. Overvecht wordt Tuincentrum Boxtel.

Het echtpaar Van Engelen was de enige franchisenemer in de Overvecht-formule, die zeventien vestigingen verspreid over heel Nederland telt. In 2014 is de keten overgenomen door BMG Groep, bekend van onder meer Bo-Rent en Lifestyle. ,,De veranderingen die dit teweeg bracht zorgden ervoor dat het assortiment wat smaller werd en dat past niet zo goed bij ons. Wij willen juist méér bieden", vertelde Sjaak van Engelen deze week. ,,Daarom is besloten in goed overleg zelfstandig verder te gaan. We gaan meer inspelen op sfeer en beleving en bouwen onze winkel de komende weken langzaam maar zeker om. Daarbij blijven we gewoon geopend voor het publiek."

Van Engelen (56) had zijn hele werkzame leven bij Overvecht gewerkt, toen hij in 1991 de Boxtelse vestiging vanaf de grond opbouwde. Na er vijf jaar bedrijfsleider te zijn geweest, nam hij met zijn

Boxtel

Vrijwilligerssteunpunt

Het Vrijwilligerssteunpunt zoekt een iemand die voor een afdeling van ContourdeTwern de gegevens van een groot aantal aanmeldingen wil invoeren in een adressenbestand. De werkzaamheden kunnen bij ContourdeTwern worden uitgevoerd, de werktijden vinden in onderling overleg plaats. Ook doet het steunpunt een herhaalde oproep voor een vrijwilliger die de uitgifte en inname van de duofiets van de Vrijwillige Thuishulp op zich wil nemen. De duofiets is te huur voor mensen die minder mobiel zijn en die er met een maatje of vrijwilliger op uit willen trekken. Bel voor meer informatie van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar het Vrijwilligerssteunpunt, telefoonnummer (0411) 65 58 99 of stuur een e-mail: vwsboxtel@contourdetwern.nl.


vrouw het tuincentrum als zelfstandig ondernemer over. Vier jaar geleden werd het winkeloppervlak fors uitgebreid en even later werd ook de nieuwe entree gerealiseerd. ,,Nu gaan we ons bedrijf doorontwikkelen. Dat doen we onder meer met het inspelen op trends. Nel en ik komen net van een tuinbeurs waar bijvoorbeeld kamerplanten gegroepeerd stonden rondom een bepaalde kleur of met een thema zoals Air So Pure of Selection of Nature, gecombineerd met de juiste pot of trendartikel. Zoiets gaan we in onze winkel ook realiseren."

GROEN GELUK

Klanten willen steeds meer producten op een presenteerblaadje krijgen, ondervindt Van Engelen. ,,Gemak is ook bij het tuinieren belangrijk geworden. Daar willen we aan tegemoet komen met kant en klare artikelen. Halverwege maart, vlak voor de paasdagen, moet de herinrichting grotendeels zijn afgerond zodat we op feestelijke wijze kunnen heropenen." Ferdy Steger van het Boxtelse reclamebureau Het Communicatieplein heeft voor Van Engelen een nieuw logo en huisstijl ontworpen dat vanaf dan wordt gebruikt. Centraal daarin staat een klavertje vier. ,,Als symbool voor het groene geluk, het motto waarmee we blijheid en kleur willen uitstralen."

Voor de personele bezetting heeft het besluit om als Tuincentrum Boxtel verder te gaan geen gevolgen, zegt Van Engelen. Zijn artikelen koopt hij voortaan centraal in via Garden Retail Service, waarbij 130 tuincentra zijn aangesloten. Via die organisatie wordt ook gewerkt aan een nieuwe website en op termijn zelfs een webshop. ,,Want ja, dat hoort er vandaag de dag natuurlijk óók bij. We willen graag het volledige pakket aan diensten bieden. Klanten doen er goed aan de komende weken onze Facebookpagina Tuincentrum Boxtel in de gaten te houden."

FOTO ONDER: Sjaak van Engelen laat na 38 jaar de naam Overvecht los en doopt zijn bedrijf om tot Tuincentrum Boxtel. (Foto: Henk van Weert).

ROCK 'N ROLL IN PARTYCENTRE DENZIZ

Explosion Rockets: terug naar vetkuif en petticoat

Het uitgaansleven in Boxtel maakt zich op voor carnaval. Partycentre Denziz, al enkele jaren het hofpaleis van Eendengat al helemaal. Maar tussen alle voorbereidingen voor het zottenfeest door is er ook nog tijd voor iets anders. Zaterdag 30 januari herleven er de 'golden years of the swinging fifties en early sixties'. De tijd van de petticoat en vetkuif, de tijd van Elvis en Buddy Holly. Dankzij The Explosion Rockets.

The Explosion Rockets speelt de nummers uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw zo authentiek mogelijk. De sound klopt en het tempo zorgt dat de muziek prima dansbaar is. Vandaar dat veel luisteraars al bij de eerste klanken de dansvloer innemen om deze pas weer te verlaten nadat de laatste toon is gespeeld. Niet voor niets wordt de Boxtelse band al meer dan dertig jaar overal veel gevraagd voor een spetterend optreden.

Ondanks een volle agenda maken de muzikanten, waaronder de plaatselijke slaggitarist Thom Sens, elk jaar twee avonden vrij om in partycentre Denziz aan de Stationsstraat 71 in Boxtel te komen spelen. Voor een bijna altijd uitverkochte zaal spat het enthousiasme van het podium af en weten de doorgewinterde muzikanten de bezoekers meteen 'in te pakken'. Uit volle borst wordt I Can't Help Falling In Love van Elvis of Do You Wanna Dance van Cliff Richard meegezongen. Maar ook de instrumentale gitaarnummers van onder meer The Shadows staan als een huis en worden gewaardeerd.

SHOW VAN VIER UUR

Toegangskaarten à acht euro zijn te verkrijgen bij Thom Sens, Beneluxlaan 32 te Boxtel, telefoonnummer 06-45 92 85 86 of bij Cees Veenstra van Denziz, 06-34 34 85 94. Op de avond zelf kosten de entreebewijzen aan de zaal, voor zover nog voorradig, tien euro. Denziz gaat zaterdag 30 januari om 20.00 uur open. De band begint om 21.00 uur met een vier uur durende muziekshow. Wie een goede zitplaats wil, dient tijdig aanwezig te zijn.

Afbeelding