Afbeelding
Foto: Sandra Janssen

BOXTELSE TALENTEN PAKKEN FINALEPLEKKEN IN CUIJK

Tabitta debuteert in eredivisie turnen

De Boxtelse turnster Nienke Langenhuizen heeft zondag namens Tabitta haar debuut gemaakt in de landelijke eredivisie. Niet eerder lukte het Tabitta om een turnster af te vaardigen naar het hoogste niveau in Nederland.

De entree van Nienke in de eredivisie past in de traject dat Tabitta met haar turnsters de voorbije jaren heeft doorlopen. De turnclub acteert en presteert op hoog niveau en steeds meer turnsters slagen erin om op de hoogste treden van hun sport in actie te komen.

In de jongste vier categorieën heeft Tabitta al de nodige kampioenen op dit niveau mogen begroeten. Van de groep jonge en succesvolle talenten is Nienke de eerste die oud genoeg is om mee te strijden in de eredivisie voor jeugdturnsters.

De Boxtelse nam het op tegen twee turnsters van Flik-Flak en eindigde knap op de tweede plaats. Haar moeilijke oefeningen zijn momenteel nog niet stabiel waardoor verschillende foutjes werden gemaakt. Wel liet Nienke zien dat ze op dit moment beschikt over de hoogste uitgangswaarden en daarmee op topniveau bezig is met haar sport.

Haar startscores vormen een mooie basis om uit te bouwen richting het Nederlands kampioenschap topsport dat in juni wordt gehouden in sportpaleis Ahoy' in Rotterdam.

REGIOKAMPIOENSCHAP

In Cuijk werden zaterdag en zondag de regiokampioenschappen gehouden. Een groep turnsters uit de B-selectie van Tabitta kwam hier in actie in de toestelfinales en streed om plaatsen in de landelijke titelstrijd.

Zaterdag verschenen vier jeugdturnsters (N3) van Tabitta in de zaal. Romy Schepens liet wederom zien een sterke meerkampster te zijn. Hoogstwaarschijnlijk heeft zij zich met een derde en achtste plaats allround gekwalificeerd voor de landelijke wedstrijden. Op de balk en de vloer scoorde ze een top vijf-klassering en staat ze in twee toestelfinales.

Mees van Abeelen volgde Romy op de voet met allround een negende plaats. Op de brug excelleerde ze en plaatste ze zich ruimschoots de toestelfinale. Luna Ketelaars en Guylene Brunneman bezetten de twaalfde en dertiende plek in het klassement. Guylene slaagde er in om ook een plek in de finale op het onderdeel vloer veilig te stellen.

Esmee Komen turnde bij de pupillen 1 (N2). In de vorige regiowedstrijd werd ze vierde, ditmaal reikte de Boxtelse niet verder dan de achtste plek. Niet alleen presteert ze goed in de regiofinale, ook heeft ze zich verzekerd van een plekje in de landelijke wedstrijden.

NIET FIT

Zondag kwamen de jongste turnsters van de B-selectie in actie. Tasnim Bezbiz liet zien dat ze vooruit was gegaan. Met name haar afwerking was een stuk netter, goed genoeg voor de zeventiende plaats. Roelie de Bie werd 25e; ze was niet fit maar toonde mentaliteit door toch mee te turnen. Ze blonk uit op de brug door op dat onderdeel het vierde punt te pakken en een plek in de toestelfinale af te dwingen.

FOTO LINKS: Nienke Langenhuizen debuteerde als eerste turnster van Tabitta in de eredivisie voor jeugdturnsters. Ze behaalde een fraaie tweede plaats in het eindklassement. (Archieffoto: Sandra Janssen).