Deze fraaie foto van Isabel Erkemeij (Soulmates Images) uit Esch is gemaakt op het strand van Kijkduin. De foto is genomineerd voor de Bruidsfoto & Film Award 2016.
Deze fraaie foto van Isabel Erkemeij (Soulmates Images) uit Esch is gemaakt op het strand van Kijkduin. De foto is genomineerd voor de Bruidsfoto & Film Award 2016. Foto: Isabel Erkemeij

Nominatie prestigieuze fotoprijs voor Essche fotograaf

'Door anticipatie krijg je de goede foto'

Fotograaf Isabel Erkemeij van Soulmates Images uit Esch is met onderstaande foto genomineerd voor een Bruidsfoto & Film Award (BFFA) 2016 in de categorie 'Bruid en Bruidegom'. De BFFA is de belangrijkste prijs voor professionele bruidsfotografen in Nederland.

,,Ik ben heel blij, een nominatie is een grote eer. Het betekent waardering en erkenning voor mijn werk", aldus Erkemeij. ,,Ik stuur al jaren foto's in en iedere keer was het een teleurstelling als ik niet genomineerd werd. Dit jaar heb ik alleen deze foto ingestuurd. Al toen ik hem maakte, liggend in het zand, voelde ik: 'Dit is een bijzondere foto'."

En waaruit bestaat volgens Erkemeij goede bruidsfotografie? ,,Anticiperen op het moment. Op een trouwdag is liefde zó alom tegenwoordig. Dat moet je proberen vast te leggen. Als dat lukt, ben ik heel blij." Opvallend detail: ze is genomineerd is in de categorie 'Bruid en Bruidegom' met een foto van twee bruiden. ,,Tja, ze hadden die categorie beter 'Bruidspaar' kunnen noemen", lacht de fotograaf. ,,Maar het tijdschrift dat de award organiseert heet 'Bruid & Bruidegom', dus daar zal het mee te maken hebben."

De BFFA wordt voor de twaalfde keer georganiseerd. Uit 2.200 inzendingen koos de jury tachtig foto's, verdeeld over acht categorieën, en vier films, die meedingen naar een award. Alle genomineerden zijn te vinden op de website www.bffa.nl. Tot en met 13 mei kan het publiek zijn stem uitbrengen op zijn favoriete bruidsfoto of - film. Op 30 mei worden de winnaars van de publieks- en vakprijs bekend gemaakt.


Hollandse feestavond

In multiculturele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk wordt zaterdag 30 januari onder de titel een Heerlijk Hollands Feest vanaf 20.30 uur een muziekavond gehouden. Deejay Ruud verzorgt de muziek en optredens worden vertolkt door Marian Mayloo, Sani van Mullem en Marco de Hollander. De toegang is gratis.