Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

WERKVOORZIENING BESTAAT 60 JAAR

'WSD hoort bij beste
SW-bedrijven Nederland'

WSD viert feest. De sociale werkvoorziening, thans doorgaans aangeduid als SW-bedrijf, herdenkt dit jaar dat zestig jaar geleden in Boxtel de basis werd gelegd voor een onderneming die is uitgegroeid tot een van de grootste werkgevers in de regio. Vorige week werd tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst het startsein gegeven voor een jubileumjaar waarin tal van activiteiten gehouden worden.

De nieuwjaarsbijeenkomst in Boxtel was een groot succes. In de eerste plaats vanwege de grote opkomst. Meer dan 550 collega's kwamen naar de vestiging aan de Schouwrooij om het jubileumjaar te openen. Algemeen directeur Jan Simons (foto) gaf het startsein voor het diamanten feestjaar door een levensgroot cadeau uit te pakken en daarmee het jubileumlogo te onthullen.

De aanwezige medewerkers werden welkom geheten door twee piccolo's en de directieleden Edith Bakker en Rob Vorstenbosch. In het bedrijfsrestaurant ontvingen de directieleden Simons en Theo Keijzers de WSD'ers met koffie en soesjes. Maar meer nog waren het de troubadour, de Boxtelse band Van Bakkus, de goochelaar, de hyperactieve poetsdames en de gastheer van de avond die voor een mooie sfeer zorgden.

WIJ DOEN SAMEN

Na de ontvangst opende Ed Mathijssen, voorzitter van het algemeen bestuur van WSD en wethouder in Sint-Michielsgestel, de nieuwjaarsbijeenkomst. Hij wenste iedereen een gelukkig nieuw jaar en gaf te kennen dat hij WSD het mooiste bedrijf vindt in de regio. ,,WSD staat voor Wij Samen Doen", sprak Mathijssen.

Directeur Simons vertelde hoe belangrijk hij het werk van WSD vindt en hoe belangrijk werk voor mensen is. Met trots in zijn stem legde hij uit dat WSD een goed draaiend bedrijf is met betrokken en hard werkende medewerkers en een van de beste SW-bedrijven in Nederland. ,,WSD is een bedrijf waar ik trots op ben en waar we met elkaar trots op zijn. Ons succes is een resultaat van de inzet van iedereen."

Directeur Keijzers lichtte toe wat WSD dit jubileumjaar gaat doen om het zestigjarig bestaan te vieren. In de eerste plaats zijn daar natuurlijk de activiteiten voor medewerkers, zoals de Wensenfabriek waar collega's een wens in vervulling zien gaan, de verjaardagstaarten die een deel van de medewerkers zullen ontvangen om te delen met andere collega's, de kookwedstrijd Masterchef en het personeelsfeest op 17 september.

Maar er zijn ook activiteiten voor anderen die veel met WSD te maken hebben. Voor de deelnemerde regiogemeenten wordt in het voorjaar het participatiecongres georganiseerd waar gekeken wordt hoe mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de toekomst nog beter kunnen worden geholpen bij hun zoektocht naar werk.

Zaterdag 21 mei is er in Boxtel een groots opgezette open dag voor alle belangstellenden.