Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

SCHOOL OP WEG NAAR ZELFSTANDIGHEID

Helicon Boxtel toont nieuw opleidingenaanbod

Helicon MBO Boxtel houdt zondag 31 januari open huis in haar vestigingen in Boxtel en 's-Hertogenbosch. Op beide locaties van de school is voor aankomende studenten een aantal nieuwe middelbare beroepsopleidingen te zien.

Helicon MBO Den Bosch bestaat momenteel uit twee vestigingen: in Boxtel en 's-Hertogenbosch. Het college van bestuur van Helicon heeft door de groei in leerlingenaantal besloten om van de twee locaties zelfstandige scholen te maken. Vanaf het schooljaar 2016-2017 gaan ze verder als Helicon MBO Den Bosch en Helicon MBO Boxtel. De open dag op 31 januari is volgens de schoolleiding 'de perfecte gelegenheid' om te ervaren hoe de opleidingen van beide scholen eruit gaan zien in het nieuwe schooljaar.

Veehouderij is de opleiding die gaat verhuizen van 's-Hertogenbosch naar Boxtel. Samen met de bestaande opleidingen in Boxtel maakt het vak Veehouderij de locatie af als dé agro-technische locatie van Helicon. In Boxtel kan verder uitgebreid worden kennisgemaakt met de opleidingen loonwerk groen, grond en infra, techniek en mechanisatie, biobased technieken, hovenier, tuin- en landschapsinrichting.

Sinds drie jaar is Green Engineering de opleiding voor de opkomende biobased economie en bijbehorende duurzame technieken. Vanaf volgend schooljaar zal de opleiding Biobased Technieken gaan heten en is het een specialisatie van de basisopleiding Teelt en Techniek. Heel veel producten die we telen, zijn te verwerken tot biobrandstoffen, bio-plastic en andere groene grondstoffen. ,,Ons streven is: 'Groen afval de wereld uit!' Tijdens de open dag in Boxtel is met eigen ogen te zien hoe we afval omzetten in nieuwe grondstoffen", aldus directeur Stan Vloet.

MBO DEN BOSCH

Verschillende opleidingen veranderen na de zomervakantie van naam en/of inhoud. Toegepaste Biologie gaat bijvoorbeeld op in de opleiding Milieu-onderzoeker en de creatieve opleidingen Bloem & Vormgeving en In- & Outdoor Design gaan in het nieuwe schooljaar samen verder als Bloem, Groen en Styling.

Tijdens de open dag in 's-Hertogenbosch staan docenten en leerlingen klaar voor meer informatie over deze en alle andere opleidingen in de richtingen Dier, Design, Milieu en Voeding.

De open dag op beide locaties duurt van 11.00 tot 15.00 uur.

FOTO BOVEN: Bezoekers van de open dag in 2015 bekijken een van de tractoren die Helicon MBO Boxtel bezit. (Foto: Albert Stolwijk).