Handballen in een donkere sportzaal. Leden van HCB '92 en hun vrienden, familie en kennissen konden dit zaterdag ervaren tijdens de eerste editie van het BlackLight-toernooi in accommodatie Pius X te Liempde. (Foto: Hans Verberk).
Handballen in een donkere sportzaal. Leden van HCB '92 en hun vrienden, familie en kennissen konden dit zaterdag ervaren tijdens de eerste editie van het BlackLight-toernooi in accommodatie Pius X te Liempde. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ruime winst voor vrouwenploeg tegen Beek en Donk

Handballers HCB '92 stralen in het donker

Naast de wedstrijden die afgelopen weekend voor diverse teams van handbalvereniging HCB '92 op het programma stonden, werden diverse extra activiteiten georganiseerd. Zo vond zaterdag de eerste editie van het HCB '92 BlackLight-toernooi plaats in accommodatie Pius X te Liempde. Sportcomplex De Braken vormde zaterdagochtend het decor van de tweede editie van het speelfeest.

Voor jonge kinderen die het leuk vinden om handbalgerelateerde spelletjes te doen, organiseerde HCB '92 zaterdagochtend een speelfeest. Ook deze keer was de zaal in De Braken goed gevuld. Jeugd die het speelfeest gemist heeft, maar toch kennis wil maken met de handbalsport, kan wekelijks op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur een aantal keer meetrainen.

Toen de duisternis zich zaterdag aandiende, gaf sportzaal Pius X licht door middel van 'black lights' en spelers met fluorescerende kleding. De jeugdleden mochten als eerste de Liempdse zaal betreden en speelden samen met vrienden en vriendinnen verschillende wedstrijden. Alle gezichten waren voorzien van lichtgevende schmink en ook de bal viel op in de donkere hal. Tussen de wedstrijden door konden deelnemers hun danspassen laten zien in de speciale disco.

Vervolgens was er een nieuwjaarsborrel voor genodigden, waarna het Ladies Night Toernooi van start ging. De leden hadden vriendinnen, moeders of zussen meegenomen. Uiteraard ontbraken de oud-handbalsters ook niet. De vier gevormde teams namen het om en om tegen elkaar op. Het niveau lag hoog, vele mooie acties werden ingezet en de bal vloog van de ene naar de andere kant over het veld. De lichtgevende en fanatieke vrouwen gingen allemaal voor de winst.

de knop om

De handbalvrouwen van HCB '92 reisden zondag af naar Beek en Donk voor een duel tegen Bedo. De Boxtelse ploeg begon goed en scoorde het eerste doelpunt. De tegenstander trok de stand gelijk, waardoor HCB '92 een tandje bij zette. Door een fraaie aanspeelbal van Inge van Drunen, die Miranda van Engelshoven perfect in haar handen kreeg en in het net werkte, was de knop om. Daarna wisten de handbalsters vaker het net te vinden: 2-6.

De Boxtelse vrouwen kregen een steeds groter overwicht op het veld dat ook in doelpunten kon worden uitgedrukt. Judit Banyai scoorde vanuit een break en daarna kreeg Van Engelshoven weer de kans om te scoren. Bedo had veel moeite om door de perfecte dekking heen te komen van HCB '92. Uit een vrije worp scoorde Bedo wel het derde doelpunt, maar met enkele fraaie combinaties wist HCB '92 daarna nog een aantal keer de weg naar het doel te vinden voor de rust. Zo scoorde Ellen van Brummelen uit een vrije worp.

Na de ruststand van 3-15 moest HCB 92 de concentratie weer oppakken. Het duel tegen Bevo bleek een uitstekende partij om het doelsaldo op te vijzelen. Dat is misschien in de verdere competitiestrijd nog nodig. Er werd een andere verdediging opgezet bij HCB '92 waar de tegenstander in Beek en Donk ook geen raad mee wist en de Boxtelse ploeg liep uit naar 3-23.

KOPLOPER

De marge werd verruimd en HCB '92 overtroefde de huidige hekkensluiter van de ranglijst op alle fronten. De Boxtelse teamgenoten gunden elkaar doelpunten en daardoor kwamen fraaie combinaties tot stand. Door wederom snelle aanvallen en een perfecte wissel tussen Van Drunen en Van Brummelen werd een score van boven de dertig doelpunten genoteerd: 5-31

HCB '92 heeft door dit behaalde resultaat een ruime voorsprong in het doelgemiddelde ten opzichte van de concurrent, waardoor de Boxtelse vrouwen koploper blijven in de competitie.

Uitslagen zondag 17 januari
HCB '92 DB1 - Aristos DB1        2-6

Bedo DS2 - HCB '92 DS1        5-31
Zephyr D2 - HCB '92 D1        9-13

Programma donderdag 21 januari

Recr.: Achilles '95 - HCB '92        21.15

Programma zaterdag 23 januari

HCB '92 D1 - Acritas        De Braken, 09.10

Programma zondag 24 januari

HCB '92 DS2 – White Demons        Pius X, 10.10
HCB '92 DS1 – Tremeg        Pius X, 11.30