Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VOETBALVERENIGING HULDIGT DERTIEN JUBILARISSEN

ODC apetrots op 630 jaar clubgeschiedenis

ODC heeft vrijdag tijdens de jaarlijkse kaderavond in kantine De Boemerang dertien jubilarissen gehuldigd, die samen 630 jaar lid zijn van de voetbalclub. Onder de gehuldigden waren twee diamanten jubilarissen.

Zowel Cees van Esch als Sjef van de Laar zijn zestig jaar lid van ODC. Van Esch was lid van een jeugdteam dat in de jaren vijftig van de vorige eeuw jarenlang op rij kampioen werd en bezoekt nog steeds alle thuis- en uitwedstrijden van ODC 1. Van de Laar is momenteel actief als terreinmeester in sportpark Wagenaars.

Clubvoorzitter Ton Jonkers huldigde in de volle kantine voorts zes gouden jubilarissen. Willy Pennings was selectiespeler in de jaren dat ODC in de hoofdklasse uitkwam. Nu is het coördinator bij de pupillen. Wil de Nijs speelde ook bij PSV en doorliep vrijwel alle teams bij ODC. Thans is de 69-jarige nog altijd actief bij de veteranen. De tweede Sjef van de Laar, afkomstig uit Uden, is altijd lid van de club gebleven en was onder meer leider.

Piet van de Sanden leidde meerdere lagere seniorenteams en was bestuurslid. Lid van verdienste Gijs Michiels was vijftien jaar lid van het bestuur en fungeerde twintig jaar als grensrechter van ODC 1; ook was hij wedstrijdsecretaris. Corrie Bertens geldt als een trouwe supporter van ODC 1, ODC 2 en veel jeugdelftallen. Ze stamt uit een echte ODC-familie met veel voetballende broers.

De robijnen jubilarissen - veertig jaar lid van ODC - waren Marco van den Aker, Hetty Schalkx-Pastoor en lid van verdienste Henk Tromp. Hij is de vaste omroeper bij thuiswedstrijden van het eerste elftal.

Niet aanwezig tijdens de huldiging waren Roger van Gennip (40) en Huub van Brunschot (50). Van Gennip was selectiespeler en is nu actief als jeugdleider. Van Brunschot speelde in lagere teams en was jeugdleider.

OP DE FOTO: De jubilarissen van ODC poseren in kantine De Boemerang. Staand van links naar rechts Willy Pennings, Marco van den Aker, Hetty Schalkx-Pastoor, Wil de Nijs, Sjef van der Laar, Piet van de Sanden en Gijs Michiels.

Zittend van links naar rechts Corrie Bertens, Henk Tromp, Cees van Esch en Sjef van de Laar. Op de foto ontbreken Roger van Gennip en Huub van Brunschot. (Foto: Hans Verberk).