Winnares Rian de Bie in actie tijdens de derde editie van de carnavaleske danswedstrijd Denziz with the Stars in hofpaleis Denziz. (Foto's: Daisy Renders).
Winnares Rian de Bie in actie tijdens de derde editie van de carnavaleske danswedstrijd Denziz with the Stars in hofpaleis Denziz. (Foto's: Daisy Renders). Foto: Daisy Renders

TWEE KOLDERSHOWS IN HOFPALEIS DENZIZ

Animo voor Waggelrevue komt toch nog op gang

Afgelopen week zijn toch nog veel kaartjes over de toonbank gegaan voor de Waggelrevues die komend weekeinde van stapel lopen in het Eendengatse hofpaleis Denziz. De voorstelling van zaterdag 23 januari is nagenoeg uitverkocht. Morgen, vrijdag 22 januari zijn nog circa tachtig plaatsen vrij.

Op beide avonden zijn aan de zaal nog kaarten te koop, meldt Frank van Heesch namens de commissie Zittingsavonden van de Stichting Openbaar Carnaval. Toegangsbewijzen kosten 11 euro.

De Waggelrevue belooft een gezellig avondje uit te worden. Zoals gebruikelijk neemt Ad Hoevenaars de lokale politiek op de korrel. Maar daarnaast treedt ook Ben van der Sangen uit Gemonde op; hij won diverse keren het Romkankletsen in zijn woonplaats en was ook te zien tijdens de Brabantse kampioenschappen tonpraten. Maar daar blijft het niet bij. Ook Rien Bekkers uit Olland komt in de ton. Hij won als enige tweemaal de Zilveren Narrenkap tijdens het tonpratersconcours in Helmond en mag zich ook Zuid-Nederlands kampioen noemen.

Carnavalsclub De Agterblijvers voert een sketch op, terwijl De Drie Kupkes, een kolderiek trio van de Red River Band, de rode draad voor haar rekening neemt. Uiteraard verzorgt de dansgarde van prins Peer d'n Twidde een optreden en zijne doorluchtigheid heeft toegezegd om ook zelf de microfoon te grijpen. Hij zingt het lied waarmee hij deelnam aan het Kwekdeuntjesfist. De winnaar van dat songfestival, Echdweil vertolkt het Eendengats carnavalslied van dit jaar: Nog Indje Dan.

De Vijf Zaligheden, een leutformatie uit Lennisheuvel, zorgde de afgelopen twee jaren voor een fraaie muzikale inbreng en is ook nu weer van de partij. Als vanouds tekent The Ducktownband voor de muzikale omlijsting, ook tijdens de pauze. Het duo De Dorini's verzorgt de afterparty. De presentatie is in handen van Paul van de Sande in zijn kolderieke creatie van Hannes d'n Durpsgek.


Gratis kaartjes
afhalen voor
seniorencarnaval

Carnavalsclub De Agterblijvers organiseert zondag 31 januari de jaarlijkse feestmiddag voor senioren in Eendengat. In samenwerking met partycentrum De Comsche Hoeve wordt een bonte middag gehouden in de Tijberzaal. Zaterdag 23 januari zijn gratis kaartjes af te halen.

Muziek, tonpraters en sketches vormen als vanouds de hoofdmoot van het programma dat de bezoekers van het seniorencarnaval tussen 13.00 en 17.00 uur voorgeschoteld krijgen in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. En daarbij zal het hen niet aan een natje en een droogje ontbreken. Prins Peer d'n Twidde is met zijn gevolg ook van de partij. The Ducktownband luistert de middag muzikaal op. Gratis kaartjes zijn zaterdag tussen 11.00 en 13.00 uur af te halen in zaal De Comsche Hoeve, Stationsstraat 46b.


Muziekkapellen
spelen tijdens
KKKonsert

Het jaarlijkse Karnavals Kriebels Konsert van Eendengat loopt zondag 24 januari van stapel in de zaal van grand café Rembrandt aan de Rechterstraat in Boxtel. Het gratis toegankelijke muziekfestijn van De Aggemarvanhuisaf Band begint om 13.30 uur. Er treden ook diverse dweilorkesten en deelnemers van het Kwekdeuntjesfist op.

Black Wooow uit Loon op Zand, Ons Eigen Heike uit 's-Hertogenbosch en De Naagers uit Tilburg betreden net als de Boxtelse muziekkapel het podium. Voorts klinkt het Eendengats carnavalslied van Echdweil. Daarnaast brengen De Natneuzen en Geen Drank Geen Klank hun inzending van het Kwekdeuntjesfist nogmaals ten gehore. De liedjes worden begeleid door De Aggemarvanhuisaf Band. Het KKKonsert wordt bezocht prins Peer d'n Twidde en zijn gevolg.


rian de bie wint denziz with the stars

Quicksteppen mét een croissantje op de rug...

Tien weken lang hadden de acht dansparen getraind en zaterdag mochten ze hun kunsten tonen aan het publiek tijdens de derde editie van Denziz with the Stars. Rian de Bie, uitbaatster van Wendy's Croissanterie aan de Markt in Boxtel, trok met haar danspartner Mike van der Heijden aan het langste eind tijdens de danswedstrijd.

De Bie werd vorig jaar, al voor de tweede editie van Denziz with the Stars, gevraagd door Marion Veenstra van partycentre Denziz. ,,Ik ben gaan kijken en zag dat het wel iets meer was dan een dansje opvoeren." Ze wilde meedoen en werd gekoppeld aan de professionele danser Mike van der Heijden uit 's-Hertogenbosch. ,,Vroeger heb ik eens de foxtrot geleerd, maar verder heb ik geen dansles gehad. Het leek me een mooie uitdaging", vertelt De Bie.

BEHOORLIJK FANATIEK

Via loting werd bepaald dat zij en Van der Heijden de quickstep zouden opvoeren tijdens Denziz with the Stars. ,,Alle danskoppels waren behoorlijk fanatiek en wij ook. Je kunt de quickstep in allerlei gradaties uitvoeren, wij kozen voor een moeilijke versie. Naast de trainingen met Mike oefende ik nog regelmatig thuis."

Na de eerste ronde kreeg het koppel, dat op een snelle versie van 'Nine to Five' van Dolly Parton danste, het maximaal aantal punten van de jury. Samen met Pim van Loon (De Knokkers), Dian van de Langenberg (CV De Natneuzen), wethouder Peter van de Wiel en Mark van de Pol (Mooi Boxtel) kwalificeerde De Bie zich voor de finale, waarbij iedereen nogmaals op de dansvloer kwam.

EERVOL

Uiteindelijk kwamen De Bie en Van der Heijden als winnaars uit de bus en kregen ze de wisseltrofee uit handen van juryvoorzitter prins Peer d'n Twidde. ,,Het was geweldig. Veel vrienden, familie en collega's van Wendy's kwamen ons aanmoedigen", aldus De Bie.

Dat ze uitbaatster is van de bekende lunchroom aan de Markt, was duidelijk te zien aan de zwart met oranje outfits die zij en Van der Heijden droegen. ,,Mike had een afbeelding van een croissantje op zijn rug", lacht De Bie. Ze vond het een eer om deel te nemen aan het evenement. ,,De wisseltrofee komt in mijn lunchroom te staan..."

FOTO BOVEN: Pim van Loon kwam tijdens Denziz with the Stars op de dansvloer in actie namens De Knokkers.

Pim van Loon kwam namens De Knokkers op de dansvloer.