Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

nieuwe tak naast kledingreparatie en stomerij

Op Maat breidt uit met fournituren

Naalden, drukknopen, elastiek, scharen, elleboog- en knielappen, (meet)linten, garen en onderdelen voor de naaimachine. Op Maat Kledingreparatie en Stomerij verhuisde vier maanden geleden naar een groter pand aan de Prins Hendrikstraat 10A in Boxtel, waardoor mensen nu ook bij de winkel terecht kunnen voor een uitgebreide collectie fournituren.

Jay Uyar, kleermaker in hart en nieren, startte Op Maat Kledingreparatie in 2009. ,,Het is een vak apart, echte kleermakers bestaan er maar weinig. Vooral ervaring is erg belangrijk", aldus de eigenaar, die op zijn twaalfde jaar de eerste kneepjes van het vak leerde en onder meer in Turkije en Italiƫ werkte als kleermaker. Hij heeft een klantenkring die verder reikt dan alleen Boxtel. ,,Ook vanuit 's-Hertogenbosch en Vught weten mensen me te vinden." Uyar noemt 'eerlijkheid' als belangrijk uitgangspunt. ,,Als mensen hier komen met een kapot kledingstuk, kijk ik eerst altijd goed voordat ik iets vervang en leg ik aan de mensen uit wat ik doe."

Met mensen werken, dat is de reden waarom eigenaar Uyar een eigen bedrijf startte. ,,Mensen hechten waarde aan mooie kleding. Het is mooi om te zien dat ze enthousiast worden als ik een kledingstuk heb gerepareerd voor ze."

Steeds vaker kreeg Uyar de vraag of hij ook fournituren verkocht. Dat was voor hem reden om naar een grotere winkel te verhuizen en hiermee te starten. ,,Inmiddels heb ik een mooie collectie, die telkens wordt uitgebreid. Dat gaat stap voor stap. Bovendien luister ik ook naar wat mensen willen. Als ze iets missen, schrijf ik dat op. Mocht er meer vraag naar zijn, dan bestel ik de spullen." Uyar hoopt dat mensen niet wachten tot de weekmarkt in Boxtel om fournituren te kopen. ,,Nu kunnen ze doordeweeks ook bij mij terecht." Kijk voor meer informatie op www.kledingreparatieboxtel.nl.

FOTO BOVEN: Mensen kunnen vanaf heden ook terecht bij Op Maat Kledingreparatie en Stomerij voor fournituren. Rechts eigenaar Jay Uyar, die in 2009 met de winkel startte.