comsche hoeve 2 favoriet voor de titel

Drie kanshebbers voor tweede plaats in BBB

Komende week valt de beslissing bij de Boxtelse Biljart Bond. Hoewel De Comsche Hoeve 2 momenteel verzwakt wordt door interne twisten, is het overduidelijk dat deze ploeg de eindzege niet meer kan ontgaan. De koploper heeft 28 punten voorsprong. Tussen plaats twee, drie en vier is slechts vier punten verschil.

In café 't Geveltje speelden vorige week twee middenmoters hun vier partijen. Positief viel daarbij op een prachtige serie van 17 caramboles van Danny Coset. Treuriger was het gesteld met de tweekamp die Joop de Langen van De Amateur 2 en Gijs van Houtum van Het Groene Laken 2 met elkaar uitvochten. Met zes en vier punten lieten zij maandag de laagst gewaardeerde wedstrijd van dit seizoen noteren.

In De Postiljon won 't Krijtje wederom een wedstrijd en net zoals een week eerder is er hier sprake van mosterd na de maaltijd. Zelfs de prachtige serie van vijfendertig van Antal van Brussel kan niet verhelen dat de manmoedige pogingen van 't Krijtje om de laatste plaats te ontlopen bij voorbaat tot mislukken gedoemd zijn.

Uit de Kom deed donderdag nog een wanhopige poging om tot de top drie toe te treden en scoorde tegen De Amateur 1 drie keer twaalf punten. Het was jammer dat Steef Zink, die normaliter met zijn ingetogen spel en sublieme filigraan breiwerk voor Uit de Kom toch een stevig aantal punten bijeen weet te harken, het hier met slechts vijf punten volledig liet afweten. En ondertussen blijft het dringen op de onderste treden van het ereschavot, want Het Groene Laken 1 wist met veertig punten goed bij te blijven in de strijd tegen De Comsche Hoeve 1. Beide ploegen hadden twee gewonnen en twee verloren matches.

De Amateur 1 zal aantreden tegen De Comsche Hoeve 2 en hoeft geen grote problemen te verwachten, daar de tegenstander zeker kampioen wordt. Het Groene Laken 1 moet kunnen winnen van het laagst geplaatste 't Krijtje. Uit de Kom zou wel eens aan het kortste eindje kunnen trekken.

Uitslagen: De Amateur 2 - Het Groene Laken 2 38-35; 't Krijtje - De Comsche Hoeve 2 35-34; Uit de Kom - De Amateur 1 41-37; Het Groene Laken 1 - De Comsche Hoeve 1 40-38.

Stand na dertien ronden: 1. De Comsche Hoeve 2 530; 2. De Amateur 1 502; 3. Het Groene Laken 1 502; 4. Uit de Kom 498.


Individuele biljarters
't Ivoor boeken zeges

Jacques van Loon en Chris Fasseur, leden van de Boxtelse biljartvereniging 't Ivoor, hebben fraaie resultaten geboekt. Waar Fasseur zichzelf verzekerde van het gewestelijk kampioenschapp en doorstroomt naar de hoofdklasse, kwalificeerde Van Loon zich ook voor de gewestelijke eindstrijd én promoveerde hij naar de derde klasse.

Biljarter Van Loon nam deel aan de persoonlijke districtskampioenschappen bandstoten in de vierde klasse. Daar bemachtigde hij de eerste plek. Ook Chris Fasseur eindigde op de hoogste trede van het podium, hij kwalificeerde zich ook voor het gewestelijke kampioenschap maar dan in de eerste klasse libre.

Het eerste libreteam van 't Ivoor liet steken vallen. Na de overtuigende winst van een week eerder volgde een nederlaag tegen Het Wapen van Eerschot. Theo Verhagen bleef als enige aan de winnende kant met een moyenne van 9,06, terwijl Chris Fasseur verzuimde zijn laatste carambole te maken. Invaller Theo van Dongen moest genoegen nemen met 4 punten.

In de afdeling 'Recreanten libre' wisten de drie daarin uitkomende teams van 't Ivoor een overwinning te boeken. Het eerste team haalde een honderd procent score en verstevigde de koppositie. De tweede ploeg had een zware dobber aan BC Zuid maar hield uiteindelijk de winst in Boxtel. Een ruime zege voor het derde team tegen NAL betekende een stap in opwaartse richting.

Bij het driebanden-klein leden gingen beide libreteams ten onder tegen D'n Brouwer.

Uitslagen afgelopen week

LIBRE

`t Ivoor 1 – Wapen van Eerschot         23-26

RECREANTEN LIBRE

't Ivoor 1 - VAR 2        40-26

't Ivoor 2 - BC Zuid 1        35-34

NAL 4 - 't Ivoor 3        29-38

RECREANTEN 3-BANDEN KLEIN

D'n Brouwer 3 - 't Ivoor 4        30-18

D'n Brouwer 2 - 't Ivoor 5        30-20

Programma maandag 25 januari

Recr.: 't Ivoor 1 - Triangel 1        13.00

Recr.: 't Ivoor 2 - De Piepers 3        13.00

3-banden groot: 't Ivoor 1 - Ammerzoden 1        19.30

C2/2: De Uitdaging 1 - 't Ivoor 2        20.00

Programma dinsdag 26 januari

C1: 't Ivoor 1 - De Hazelaar 4        19.30

Programma woensdag 27 januari

3-banden klein: 't Ivoor 4 - D'n Brouwer        13.00

Programma donderdag 28 januari

3-banden klein: 't Ivoor 5 - 't Ivoor 6        13.00