Het laatste shot van de lipdub op de muziek van de bekende artiest Justin Bieber. Vooraan de vijfdeklassers, die zich kleurig hadden uitgedost. De tweedeklassers droegen zwarte T-shirts en spijkerbroeken. (Foto: Peter de Koning).
Het laatste shot van de lipdub op de muziek van de bekende artiest Justin Bieber. Vooraan de vijfdeklassers, die zich kleurig hadden uitgedost. De tweedeklassers droegen zwarte T-shirts en spijkerbroeken. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

leerlingen jacob-roelandslyceum maken videoclip

Lekker lipdubben op Justin Bieber...

Het is inmiddels vaste prik op het Jacob-Roelandslyceum: jaarlijks maken leerlingen een lipdub, een videoclip die in één opname tot stand komt. Vijfdejaars vwo-leerlingen met een cultuurprofilering werkten vorige week samen met tweedejaars en na vier pogingen was de lipdub een feit.

Dat op het JRL échte 'Beliebers' (fans van Justin Bieber, red.) zitten, bleek wel uit de muziekkeuze. ,,We wilden graag een nummer met een dansbare beat", vertelde regisseuse Noor Verhagen vooraf. ,,Tijdens een brainstorm kwamen we op 'Sorry' van Justin Bieber uit. Alle cultuur-uren gingen de voorbije weken op aan de voorbereiding voor de lipdub. Verhagen: ,,Iedereen had een eigen taak, van pr tot decoratie."

Ook werd de hulp ingeroepen van tweedejaars leerlingen met een cultuurprofilering. Zij namen deel aan de afsluitende dans. Een aantal leerlingen kreeg nog een klein rolletje in de clip. Zo zorgden Yannick Spierings en zijn klasgenoten voor een wave met kartonnen bordjes waarop 'Sorry' en 'Yeah' stond. ,,Het is leuk om hieraan mee te werken, al had ik zelf niet voor Justin Bieber gekozen", lachte de tweedeklasser. ,,Geef mij maar iets met dance..."

Na vier pogingen, waarbij de cameravrouw door de hele school wandelde om overal groepjes vast te leggen, was de lipdub een feit. Met luid gejuich werd de klus afgerond. Inmiddels is de clip te bekijken op het Youtubekanaal van het JRL.