Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

fysio sluijters vestigt zich in oude locatie MIK

Ursulakapel krijgt nieuwe invulling

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Toen ik een tijdje geleden door de Ursulakapel liep, was mijn eerste gedachte: wat knap dat ze jaren geleden al hadden voorzien dat hier een fysiotherapiepraktijk zou komen", grinnikt Hans Sluijters (59). Nadat stichting MIK vorig jaar failliet ging, kwamen de leslokalen en de balletzaal in Sint-Ursula aan de Baroniestraat leeg te staan. Eigenaar woonstichting Sint-Joseph heeft inmiddels een nieuwe huurder gevonden: Fysio Sluijters. De fysiotherapiepraktijk opent in september.

,,Dit is momenteel mijn bureau", zegt Sluijters, terwijl hij naar zijn rugzak wijst. ,,Ik fiets net als mijn collega's constant op en neer tussen de verschillende praktijken. We zijn in de voorbije tien jaar hard gegroeid en ik was al langer op zoek naar een nieuw pand. Dat vond ik aan de Baroniestraat." Fysio Sluijters is nu nog verdeeld over vier locaties in Boxtel: Molenpad, Bosscheweg, huisartsenpraktijk De Vier Kwartieren en Liduinahof ('t Groeihuys). De praktijken aan het Molenpad en de Bosscheweg sluiten. ,,Vanwege de samenwerking met de huisartsenpraktijk blijven we wel bij De Vier Kwartieren. Over Liduinahof heb ik nog geen beslissing genomen."

Het Ursulaklooster hoeft niet volledig op de schop. Sluijters: ,,Het heeft alles wat we nodig hebben: een receptie, wachtkamer, personeelskamer en behandelruim

tes. En wat ik zo geweldig vind, is dat de kamers geluiddicht zijn gemaakt. Dat was natuurlijk nodig voor de muzieklessen van MIK, maar het heeft ook een groot voordeel voor een fysiotherapiepraktijk vanwege de privacy van patiënten." De voormalige balletzaal wordt een trainingsruimte. ,,En de antieke bel, een erfenis van de kapel, die blijft natuurlijk..."

Samenwerken met anderen, dat is het uitgangspunt van Sluijters. ,,Door met verschillende disciplines samen te werken, kun je de gezondheidszorg verbeteren. Bij Fysio Sluijters werken therapeuten met allerlei specialisaties. Daar kunnen we nóg meer aan toevoegen. Hoe fijn is het dan als je met z'n allen in hetzelfde pand zit?"

In juni start de verbouwing, Sluijters verwacht medio september zijn nieuwe praktijk te kunnen openen. ,,De voorbije dagen nam ik contact op met verschillende mensen om ze te vertellen wat ik ging doen. Iedereen dacht dat ik ging stoppen toen ik zei dat ik een mededeling had. Maar dat ligt dus net even anders", lacht de Boxtelaar.

STATUSHOUDERS

Sint-Joseph stelt dat Fysio Sluijters uitstekend aansluit bij de overige maatschappelijke instellingen die in het Ursulagebouw gehuisvest zijn. ,,Bovendien hoeven we geen grootscheepse verbouwing of een bestemmingswijzigingsprocedure op te starten", aldus een woordvoerder van Sint-Joseph. De locatie werd eerder genoemd als potentiële plek voor statushouders. ,,Daar hebben we serieus naar gekeken. Vanwege de bestemming die gewijzigd moet worden, hebben we hier van af gezien."

FOTO BOVEN: Fysio Sluijters verhuist in september naar de Ursulakapel aan de Baroniestraat. Voorheen was hier MIK Kunsteducatie gevestigd. (Foto: Marc Cleutjens).

Hans Sluijters, met op de achtergrond de voormalige balletzaal die door MIK werd gebruikt. (Foto: Gerard Schalkx).