Afbeelding
Foto: Peter De Koning

BIJZONDERE DANSWEEK ANGELASCHOOL MET PROFESSIONALS

Heerlijk swingend naar meer respect

PETER DE KONING

Samen swingen op de dansvloer. Heerlijk los gaan met de cha-cha. De traditionele dansweek van de Angelaschool kreeg vorige week donderdag en vrijdag een bijzonder slot in partycentre Denziz. Dansprofessionals Debbie Krewinkel en Remi Janssen kwamen naar Boxtel om de jeugd de eerste stappen te leren. Een vrolijke activiteit met een dieper doel: respect voor elkaar.

De strakke Latin-beat beukte vorige week door het partycentrum. Tientallen kinderen van de Angelaschool huppelden vol plezier over de houten dansvloer. Samen in een groep, twee aan twee of even lekker alleen. Krewinkel en Janssen van Dansstudio Waalwijk organiseerden deze activiteit in opdracht van de Angelaschool.

SPEELKWARTIER

Remi is bekend van dansprogramma's op tv waarin hij onder andere schitterde met hockeyinternational Naomi van As. Hij was in het verleden ook Nederlands kampioen Latin. ,,Dansen geeft energie en inspiratie", vertelde hij donderdagmiddag. ,,Na mijn succes op tv dacht ik: hoe kan ik mijn enthousiasme voor dans overbrengen op kinderen en ze tegelijk iets leren over respectvol omgaan met elkaar? Veel kinderen van deze leeftijd vinden het best spannend om de hand van een ander vast te houden, zeker bij een leeftijdgenoot van het andere geslacht. Ik bouwde dat idee uit en startte een project in Waalwijk. Daar doen inmiddels zevenhonderd kinderen mee. We zien ook een positieve verandering bij kinderen die meedoen aan het dansproject. Tijdens het speelkwartier spelen de jongens en meisjes meer met elkaar dan voorheen." Remi deed in Boxtel niet zijn totale project. De Angelaschool draaide een proef om te kijken of het bevalt en geschikt is. ,,Ze doen het fantastisch", stelde de dansleraar vast. ,,De dansweek bestaat al langer op de Angelaschool en de leerkrachten staan er helemaal achter. Dat merk ik duidelijk aan het enthousiasme en de vrijheid van deze kinderen."

Geen zenuwen

De kinderen leerden onder andere de cha-cha op een laagdrempelige manier. In no time hadden ze een paar mooie stappen onder de knie en konden ze aan de slag. ,,We hadden niet verwacht dat het zo leuk zou zijn", lachten Romy van Kessel en Dirk Hendriks. Ze puften even uit aan een tafeltje van de dansstudio die voor deze bijzondere activiteit de zaal gratis beschikbaar stelde. ,,Passen leren, lekker bewegen. En met een ander dansen vinden we helemaal niet spannend. Dat doen we gewoon." Romy en Dirk zitten in groep 8 van meester Gerrit de Jong. Ze maken allebei deel uit van het schooldansteam De Dansende Discobal. Van zenuwen vooraf hadden ze geen last, vertelden ze. Dirk: ,,Altijd als ik muziek hoor, wil ik meteen gaan dansen. Dus ik vind dit erg leuk." Dirk en Romy spelen allebei voetbal bij ODC en dat blijven ze ook zeker doen. ,,Of we nu ook op dansles willen? Wie weet. Daar gaan we over nadenken."

FOTO BOVEN: Kleuterdans, popdans, breakdance en natuurlijk stijldans. Alles kwam aan bod tijdens de dansweek van de Angelaschool in partycentrum Denziz. (Foto's: Peter de Koning).

Lisa Peerdeman en Julia Hagemans uit groep 6a van de Angelaschool konden na een paar lesjes al aardig breakdancen...