Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ZESTIENDE EDITIE IN HANDBOOGDOELEN MOLENWIJKSEWEG

Open titelstrijd darts bij L'Union Boxtel

Omnisportvereniging L'Union Boxtel, die naast darts ook aan handboogschieten doet, houdt zondag 24 januari voor de zestiende keer het open Boxtels kampioenschap darts. Het toernooi met een A-status wordt gehouden in het clubhuis aan de Molenwijkseweg.

Jaarlijks komen darters uit heel Nederland naar Boxtel voor het toernooi waaraan zowel volwassenen als jeugd mee kunnen doen. ,,Zeker nu het darten in Nederland op een hoog niveau staat en veel publiciteit geniet, willen darters zich met elkaar meten", meldt Paul Smolders namens L'Union.

Het toernooi begint om 10.00 uur met de jeugd die in drie klassen speelt om mooie bekers. Darters van 17 jaar en ouder starten om 13.00 uur met het koppeltoernooi dat vervolgens naadloos overloopt naar de singles. ,,Dit jaar hebben we een aantal zaken verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Zo is de organisatie terug bij Ad Schelle en hebben we Leo Bakker met een beproefd computersysteem als wedstrijdleider waardoor het toernooi vlotter zal verlopen", verwacht Smolders. Met 22 dartbanen en een maximaal aantal inschrijvingen zal het toernooi naar verwachting om 20.00 uur afgelopen zijn.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.lunion-boxtel.nl. .


COMBINATIETEAM WINT WINT IN OISTERWIJK VAN MAASTRICHT

Rugbyers Ducks verslaan koploper

Het combinatieteam van de rugbyclubs Ducks en Oysters was er zondag op gebrand om tegen koploper Maraboes een goed resultaat te behalen. De Boxtels/Oisterwijkse formatie kwam goed uit de startblokken en kreeg een aantal kansen, die echter niets opleverden vanwege technische foutjes.


Rugby-mini's
Ducks op weg
naar NK-ronde

In de laatste van een trio vriendschappelijke thuiswedstrijden tegen RC Dukes (Den Bosch), RC Eindhoven en RC Octopus (Uden) wisten de Ducks mini's (onder 13 jaar) af te sluiten met een overtuigende teamprestatie. Ze wonnen donderdagavond met 5-2 van Octopus.

De Boxtelse voorwaartsen speelden uitstekend. Ze heersten bij elke scrum en de pack scoorde zelfs twee tries. De backs vielen op met hun handigheid, loopacties en goed getimede passes. Ze gebruikten de hele breedte van het veld en trokken de verdediging van Octopus open, met als gevolg nog eens drie try's.

De Ducks-jeugd is druk bezig met trainen en voorbereidt zich voor de eerste ronde van het NK Mini's op 2 april. Deze leeftijdscategorie bestaat uit jongens en meisjes die geboren zijn in 2003 en 2004. Ze zoeken nu nog medespelers om hun selectie te versterken. Meer weten? Bel naar 06-11 18 52 37 of mail jeugdcoordinator@rcducks.nl. Deze groep mini-spelers van Ducks blijft volgend seizoen bij elkaar en hoopt zich te kunnen inschrijven in de landelijke Cubs-competitie. Ondertussen blijft de hele vereniging druk bezig met de voorbereidingen voor het 40-jarig bestaan in september.

FOTO RECHTS: De Boxtelse rugbyjeugd traint volop voor de eerste ronde in de strijd om het Nederlands kampioenschap. In sportpark Den Wielakker werd donderdag het vriendschappelijk duel tegen Octopus Uden gewonnen. (Foto: Peter de Koning).

Toen het offensief wegebde, namen de studenten uit Maastricht meteen het initiatief over. Dit leverde direct een try op via de lijn: 0-5. Vlak voor rust had Ducks een snelle tegenaanval via de winger. Deze werd net voor de trylijn afgestopt. De goed meegelopen Wout van de Sande kon de bal overnemen en scoren: 7-5.

SLOTOFFENSIEF LOONT

Na rust werd Maraboes steeds meer bepalend op het veld en nam weldra door het scoren van twee tries een 17-7 voorsprong. De wedstrijd leek beslist. Echter Ducks/Oysters zette aan voor een slotoffensief. Wat niet waarschijnlijk leek, gebeurde toch. Twee solo-acties van winger Desmond Hoppenbrouwer zorgden


ervoor dat het thuisteam in de laatste minuut een 21-17 overwinning behaalde. Zwaar bevochten weliswaar, maar de veerkracht werd beloond.
Duckes Legends behaalde weer eens een grote overwinning. Het laag geplaatste Purple Panthers werd getrakteerd op een monsternederlaag: 81-7.

Uitslagen zaterdag 16 januari

Cubs: Eemland A'foort - Ducks/O.        34-7

Jun.: Ducks/Oysters - Breda        41-0

Uitslagen zondag 17 januari

Sen. 1: Ducks/Oysters - Maraboes        21-17

Sen. 2: Duckes L. - Purple Panthers        81-7

Programma zaterdag 23 januari

TBM: trainen Oisterwijk        10.00

Cubs: O./Ducks - Haagsche        (O'wijk) 11.00

Jun.: RCC/REL – O./Ducks        12.00

Programma zondag 24 januari

Sen. 1: Wild Rovers – O. 2/Ducks        14.30

Sen. 2: Duckes L. - Tarantula        ('s-Bosch) 13.00