Samirah, Daniela en Lisa (vlnr) van woongroep Domino op De La Salle dragen hun groepsleidster Wendy (tweede van links) op handen. (Foto: Peter de Koning).
Samirah, Daniela en Lisa (vlnr) van woongroep Domino op De La Salle dragen hun groepsleidster Wendy (tweede van links) op handen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Wendy móet blijven! Please...

Ze doen er álles aan om haar te behouden. Drie meiden van woongroep Domino op het terrein van orthopedagogisch instituut De La Salle willen groepsleidster Wendy niet kwijt. Twee keer werd haar halfjaarcontract door de jeugdzorginstelling aan de Schijndelseweg in Boxtel verlengd. Een derde keer zit er niet in. Maar Lisa, Daniela en Samirah laten het er niet bij zitten.

Vrijdag mailde het drietal naar deze krant met de vraag hoe ze aandacht konden krijgen voor hun probleem. ,,Wendy mag van de directie niet blijven omdat ze haar dan een vaste arbeidsovereenkomst moeten aanbieden. En dat willen ze niet, vanwege allerlei bezuinigingen in de jeugdzorg", vertelt Samirah (15). Met een stukje in de krant hoopt ze met haar groepsgenootjes de directeur van de zorginstelling zover te krijgen dat Wendy toch mag blijven. ,,We willen haar écht niet kwijt. Ze doet heel veel voor ons. En ook voor de andere zeven jongeren die hier wonen. Wendy kan het heel goed met de jeugd vinden en heeft het afgelopen jaar een bijzondere band met ons opgebouwd", zegt Lisa (16). ,,Maar niet alleen met ons, ook met onze ouders", benadrukt Daniela. Ze vervolgt: ,,Als iemand hier eens chagrijnig is (ja, dat gebeurt ook wel eens...), zorgt Wendy er altijd voor dat die persoon weer goede zin krijgt. Dat kan ze als geen ander."

HELEMAAL BEDUUSD

Wendy heeft het op De La Salle, een onderdeel van jeugdzorginstelling Koraal Groep, prima naar haar zin. ,,Ik kom elke dag vanuit Uden fluitend naar mijn werk. Jongeren op weg helpen in de maatschappij is mijn passie." Ze richt zich tot de drie meiden: ,,Eerlijk gezegd wist ik niet dat jullie dit voorbereid hadden. Wat lief! Ik ben er helemaal beduusd van..." En tot de verslaggever: ,,Kijk, dit maakt het werken in de jeugdzorg nou zo leuk!"

FOTO RECHTS: Samirah, Daniela en Lisa (v.l.n.r.) van woongroep Domino aan de Schijndelseweg dragen hun groepsleidster Wendy (tweede van links) op handen. Het drietal hoopt dat zij een vast contract krijgt van de Koraal Groep, de overkoepelende organisatie van jeugdzorginstelling De La Salle. (Foto: Peter de Koning).