Wethouder Eric van den Broek reikte dinsdagmiddag een voucher van duizend euro uit aan Anneke van den Aker (links) en Rianne van Esch. (Foto: Peter de Koning).
Wethouder Eric van den Broek reikte dinsdagmiddag een voucher van duizend euro uit aan Anneke van den Aker (links) en Rianne van Esch. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

MOGELIJK KOPPELING MET BEDRIJVENLOKET OVER REGELGEVING

Voucher voor digi-platform bedrijven

Een digitaal platform voor alle Boxtelse ondernemers. Met informatie over hun bedrijven en mogelijkheden voor marketing. Dit nieuwe initiatief van de Boxtelse ondernemers Rianne van Esch en Anneke van den Aker-Teunis werd dinsdagmiddag beloond met een gemeentelijke voucher van duizend euro. De gemeente ziet ook mogelijkheden om het platform te verrijken met informatie over regelgeving.

Het idee ontstond toen Rianne van Esch op internet zocht naar lokale ondernemers. ,,Ik kon het niet vinden. Een administratiebureau, een loodgieter, iemand die een huisstijl kan maken. Ja, het staat het ergens op internet maar zo verspreid en versnipperd", vertelt de eigenaresse van bureau We-Call voor zakelijke telemarketing. Mede-initiatiefnemer Anneke van den Aker-Teunis van Aker Consultancy (HR-advies) vult aan: ,,Het gebeurt nog te veel dat Boxtelse bedrijven en particulieren een bedrijf inschakelen van


Lezing ridderzaal

Tijdens de maand van de filosofie wil docente Hennie Verstappen bezoekers helpen om nuchter en kritisch naar zichzelf te kijken. Er wordt ingegaan op wat mensen beweegt, drijft en inspireert, of emoties of verstand sterker zijn en of er zoiets bestaat als een vrije wil. De avonden worden gehouden op dinsdag 19 januari en donderdag 11 februari vanaf 19.30 uur in de ridderzaal van kasteel Stapelen. Deelname kost vijf euro per avond.

Dansen in De Rots

In gemeenschapshuis De Rots wordt zaterdag 23 januari van 20.00 tot 00.30 uur een dansavond gehouden. De muziek wordt verzorgd door deejay Harry. De entree kost 2,50 euro, inclusief hapjes.

Vrouwengilde

In gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof verzorgt Ron van de Ouweland donderdag 21 januari vanaf 20.00 uur voor de leden van het Vrouwengilde Boxtel een digitale presentatie over 3D-printen. Na de pauze volgt een demonstratie met een mobiele 3D-printer.

buiten de gemeente, terwijl ze ook binnen Boxtel terecht kunnen. De belangrijkste voorwaarde om lokale ondernemers te kunnen promoten, is een duidelijk en compleet overzicht van alle lokale ondernemingen. Ons platform wordt een lokale 'mini-Google' voor ondernemingen."

Heel blij

Rianne en Anneke meldden zich bij de gemeente met dit idee en met een aanvraag voor een voucher van duizend euro. ,,Ik ben hier heel blij mee", vertelde wethouder Eric van den Broek dinsdagmiddag. ,,Lokale ondernemers meer bekend maken bij lokale ondernemers én bij potentiële afnemers binnen en buiten Boxtel. Een mooi initiatief. En het sluit prima aan bij ons gemeentelijke streven naar een ondernemersloket met informatie over regelgeving. Wat mij betreft koppelen we dat aan elkaar en maken we samen een platform met twee peilers: een overzicht van lokale ondernemingen plus een overzicht van alle relevante regelgeving." Tijdens een ondernemersavond afgelopen najaar ontstond het idee om ook een fysiek loket te creëren met ondernemersinfo over regelgeving. De wethouder vindt dat een interessant idee dat onderzoek verdient. ,,Zie bijvoorbeeld het Startersloket Sint-Oedenrode dat prima functioneert."

In 2014 maakte de gemeente één miljoen euro vrij voor het stimuleren van de Boxtelse economie. Vanuit dit budget zijn vouchers van duizend euro beschikbaar voor kleinschalige projecten die op korte termijn gerealiseerd kunnen worden. De vouchers zijn bedoeld voor initiatieven die een impuls betekenen voor het centrum. De voucher voor het digitale platform van Rianne en Anneke werd uitgereikt in het kantoor van Aker Consultancy aan de Lierenbout, ver buiten het centrum. De wethouder vond dat geen probleem: ,,Veel ondernemers die je straks in het platform kunt vinden, zitten als winkelier of kleinbedrijf in het centrum. Dat profiteert rechtstreeks van het nieuwe platform."

Boxtel telt ongeveer drieduizend ondernemingen. Zo'n zeshonderd daarvan zijn zzp'er, de rest varieert van midden- en kleinbedrijf (mkb) tot multinational. Alle basisgegevens die nu bij de gemeente bekend zijn over deze bedrijven, komen ook in het platform. De gemeente heeft toegezegd daarvoor te zorgen. Ondernemers krijgen via een inlog toegang tot hun eigen gegevens, zodat zij die kunnen aanpassen en uitbreiden, indien nodig.

De gemeente en de initiatiefnemers hebben samen een balletje opgegooid bij de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Die zou het idee voor een lokaal digitaal ondernemersplatform kunnen promoten bij andere gemeenten. ,,De VNG denkt hierover met ons mee. Boxtel heeft hierin een landelijke voortrekkersrol", aldus de wethouder. Binnen het platform krijgen de Boxtelse ondernemingen mogelijkheden voor marketing richting andere lokale ondernemers.

Rianne: ,,Denk bijvoorbeeld aan gerichte acties met pushberichten. Maar ook andere vormen zijn mogelijk. Marketing binnen het platform kunnen de ondernemingen helemaal zelf kunnen doen." Op 1 juli gaat het digitale platform online. Hoe het gaat heten, is nog onbekend. Volgens Anneke heeft Boxtel genoeg creatieve ondernemers die een goede naam kunnen bedenken. ,,Ideeën zijn welkom." De initiatiefnemers gaan ook om de tafel met alle ondernemersverenigingen in Boxtel om te horen wat hun wensen en ideeën zijn.

FOTO BOVEN: Wethouder Eric van den Broek overhandigt de voucher van duizend euro aan Anneke van den Aker-Teunis (links) en Rianne van Esch. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel

Denziz with the Stars

Acht meer en minder bekende Boxtelaren 'strijden' zaterdag 16 januari vanaf 20.00 uur met elkaar op de dansvloer. Met een professionele danspartner nemen zij deel aan de derde editie van Denziz With The Stars. Het uitverkochte carnavalsevenement vindt plaats onder toeziend oog van prins Peer d'n Twidde en wordt gehouden in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. Onder de deelnemers wethouder Peter van de Wiel, horecaondernemers Rian de Bie, Peter Devetzis en Elise van Weert en mediaman Mark van der Pol.


KARNAVALS KRIEBELS KONSERT DOOR AGGEMARVANHUISAF BAND

Dweilorkesten verspreiden leutvirus in Rembrandt

Met gastoptredens van dweilorkesten uit Den Bosch, Tilburg en Loon op Zand geeft De Aggemarvanhuisaf Band zondag 24 januari extra cachet aan de 39e editie van het Karnavals Kriebels Konsert. Ook prins Peer d'n Twidde van Eendengat is erbij.

Het Karnavals Kriebels Konsert heeft zich sinds het einde van de jaren zeventig ontpopt tot dé muzikale opwèrmer van Eendengat. Diverse groepen treden vanaf 13.30 uur op in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. De Aggemarvanhuisaf Band treedt natuurlijk zelf voor het voetlicht, maar krijgt ook Echdweil op bezoek. Dit orkest won in november het Kwekdeuntjesfist en vertolkt het nieuwe Eendengats carnavalslied: Nog Indje Dan. Ook de carnavalsclubs De Natneuzen en Geen Drank Geen Klank vertolken de liedjes waarmee ze in november meedongen naar de Eendison. Van buiten Boxtel komen Ons Eigen Heike (Den Bosch), De Naagers (Tilburg) en Black WoooW (Loon op Zand). Het Karnavals Kriebels Konsert, ooit opgestart door de vroegere Prinsheerlijke Groot-Hofkapel van Eendengat (voorloper van De Aggemarvanhuisaf Band) is gratis toegankelijk.