3.200 euro voor Esch voor Elkaar

De Essche afdeling van de Katholieke Bond van Ouderen heeft van het Oranje Fonds een bedrag van 3.200 euro ontvangen voor het project Esch voor Elkaar, dat de sociale cohesie in de gemeenschap wil bevorderen.

Inmiddels zijn er allerlei activiteiten in Esch opgestart, zoals een boodschappendienst, vervoer naar medische afspraken en een huiskamer- en hobbyclub. ,,Ondanks dat het project op vrijwilligers draait, moeten diverse kosten worden gemaakt, waardoor we zochten naar allerlei middelen", aldus Esch voor Elkaar. Zo ontving de organisatie een startsubsidie van 625 euro van Rabobank Hart van De Meierij, 375 euro van de voormalige Katholieke Vrouwenorganisatie en 500 euro van muziekvereniging Sint-Willibrordus.


Processie Kasteren

De Liempdse buurtvereniging Kasteren eert zondag 24 januari Sint-Antonius Abt. Een processie trekt onder aanvoering van het gelijknamige schuttersgilde vanuit café 't Groene Woud naar de veldkapel op de hoek van de Kasterensestraat en De Maai. Voorafgaand is er om 10.30 uur een eucharistieviering. Voor de koffietafel kunnen mensen zich tot maandag 18 januari aanmelden: (0411) 63 27 24.