Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

INTERIM-VOORZITTER MAROM AYOUBI LEIDT BESTUUR DORPSHUIS

'De Kei wil verbinden in Gemonde'

MARC CLEUTJENS

Het bestuur van dorpshuis De Kei staat sinds enkele maanden onder leiding van interim-voorzitter Marom Ayoubi. Voorzitter Maarten Appelboom is teruggetreden en het bestuur zoekt versterking om het dorpshuis in 2016 hernieuwd op de kaart te zetten. Ook wordt nog altijd gezocht naar een opvolger voor beheerder Ad van Engeland.

Ayoubi geeft aan dat het bestuur van De Kei enkele maanden van bestuurlijke onrust achter de rug heeft, die ertoe geleid hebben dat voorzitter Appelboom afscheid heeft genomen. De interim-voorzitter wil niet in detail treden, maar geeft aan dat onder meer de zoektocht naar een nieuwe beheerder en eerdere krantenpublicaties over de toekomst van het dorpshuis aanleiding zijn geweest voor een verschil van inzicht. Enkele weken geleden leek het erop dat een nieuwe beheerder was gevonden, maar met die kandidaat wil het bestuur niet in zee. ,,Op dit moment loopt hierover een juridische procedure en doen we daarover geen mededelingen", aldus Ayoubi.

Als het aan de interim-voorzitter van De Kei ligt, gaat het bestuur van het dorpshuis in 2016 weer met alle verenigingen en organisaties aan tafel die de leefbaarheid van Gemonde hoog in het vaandel hebben. ,,Ik heb een tijdje geleden een beleidsplan voor De Kei geschreven en ik denk dat we daarmee prima met anderen in gesprek kunnen en handvatten kunnen grijpen om iets moois voor Gemonde te realiseren. Het is onze grootste missie om verbindingen te leggen in het dorp en een thuisbasis te zijn voor verenigingen die graag iets in ons dorp organiseren."

Ayoubi geeft aan met alle partijen in gesprek te zijn om de leefbaarheid van Gemonde onderwerp van gesprek te houden. ,,De leefbaarheidsgroep heeft eerder al mooie centrumplannen geschreven en ik denk dat ook voor De Kei een rol is weggelegd." De interim-voorzitter maakt duidelijk dat ondanks bestuurlijke strubbelingen alle activiteiten doorgaan. Beheerder Ad van Engeland is gevraagd wat langer aan te blijven, totdat duidelijk is wie hem gaat opvolgen. ,,Zelfs ideeën voor een nieuw dorpshuis zijn bespreekbaar", zegt Ayoubi. ,,We praten graag mee over alles wat ten goede kan komen aan ons dorp. Dat doen we zonder de hakken in het zand te zetten."