Maandag is langs de oprijlaan naar de begraafplaats Munsel in Boxtel een begin gemaakt met het verwijderen van alle kastanjestronken. (Foto: Peter de Koning).
Maandag is langs de oprijlaan naar de begraafplaats Munsel in Boxtel een begin gemaakt met het verwijderen van alle kastanjestronken. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

AANNEMER VERWIJDERT STRONKEN KASTANJEBOMEN

Zoeken naar de Romeinen op Munsel

In opdracht van de gemeente Boxtel is deze week een begin gemaakt met het verwijderen van de stronken van de vorig jaar gekapte bomen langs de Kastanjelaan. Het karwei wordt omzichtig gedaan; mogelijk worden sporen van Romeinse bewoning aangetroffen.

Boxtel heeft een professioneel archeologisch bureau in de arm genomen dat de werkzaamheden aan de Kastanjelaan van dichtbij volgt. De archeologiewerkgroep van de Heemkundekring Boxtel is ditmaal niet bij de activiteiten betrokken.

De reden dat gewerkt wordt met archeologen heeft alles te maken met de relatief grote kans dat resten van vroegere bewoning worden aangetroffen op Munsel. In het Dommeldal werden eerder sporen gevonden die duidden op bewoning in de Romeinse tijd. Een informatiebord langs het Weikespad verwijst naar de oudste bewoningsgeschiedenis van dit stukje Boxtel. Tot op heden zijn geen bijzondere vondsten gemeld.

KASTANJEBLOEDINGSZIEKTE

De kastanjebomen langs de oprijlaan naar de begraafplaats Munsel moesten wijken vanwege de kastanjebloedingsziekte. In overleg met bewoners van omliggende straten is besloten om langs de laan lindebomen te planten. De lindebomen zijn drachtbomen voor bijen en geven volgens de gemeente geen last door luizen en bijbehorende plak.