De drie regiokampioenen. Van boven naar beneden: Shadé van Oorschot, Wendy Li en Floor de Wolf. (Foto: Ad de Cort).
De drie regiokampioenen. Van boven naar beneden: Shadé van Oorschot, Wendy Li en Floor de Wolf. (Foto: Ad de Cort). Foto: Annelieke van der Linden

Tabitta Boxtel is drie regiokampioenen rijker

Drie regiokampioenen, 15 tickets voor de landelijke wedstrijden en 40 toestelfinales. Dat was afgelopen weekend de opbrengst voor de turnsters van Tabitta tijdens de regiofinales in Valkenswaard.

Floor de Wolf nam afgelopen weekend de titel regiokampioen bij de pupillen 2 N1 over van haar clubgenootje Shadé van Oorschot. Sam Sieben promoveerde vorig jaar naar N1 en won het brons. Lotte Langerwerf, Mijke Jansen en Fenne van Haaren eindigden op de vierde, vijfde en zesde plek.

Wendy Li turnde bij de jeugd N2 op alle toestellen hoog in ranking, waardoor ze de terechte regiokampioen werd. Celeste Canaan eindigde op de negende plek, Romy Poirters werd elfde. Shadé van Oorschot werd regiokampioen bij de jeugd N1 met een hoog puntentotaal. Donna van Wijgerden won zilver.

Eva Roos behaalde bij de senioren Divisie 1 haar doel, namelijk een ticket voor de landelijke wedstrijden. Madelief Hobbelen was na zeer lange afwezigheid weer te bewonderen op het onderdeel vloer.

De jongste turnsters uit de A-selectie maakten hun debuut bij instap N1. Liz van Eijndhoven en Mara van der Heijden lieten beide zien op sprong, brug en vloer bij de top drie te horen. In de einduitslag eindigde Liz op de tweede en Mara op de derde plaats.

Pupil 1 N1 Mariléne Liem liet zien dat ze veel groei heeft doorgemaakt en haalde een bronzen medaille. Alle A-selectieturnsters die deelnamen aan een meerkamp, stroomden door naar de landelijke kwartfinale.

Zondag kwam ook een deel van de B-selectie in actie. Jade Roovers scoorde hoog op brug en sprong. Maite Ahsmann turnde aangepaste oefeningen en behaalde goede scores. Yenthe turnde een zeer stabiele wedstrijd en werd elfde. Tess Voets werd 24e en maakte een ongeldige sprong.

Van de jongste van de B-selectie hoefde alleen Lisa van der Schoot in actie te komen. Zij eindigde op de 25e plek.