Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Yinthe?

Yinthe Brandwijk uit Boxtel werd dinsdag 10 jaar. Ze kreeg zondag, toen ze haar verjaarsdagsfeest gaf, een bijzonder cadeau van opa Theo en oma Ineke...

Wat voor cadeau heb je gekregen van je opa en oma? ,,Samen met mijn opa en oma heb ik aan een boek gewerkt. Zondag vertelden oma en opa dat ik een cadeau kreeg dat geen enkel tienjarig kind zou krijgen. Ze had het boek waaraan we hebben gewerkt, laten drukken. Mét een dikke kaft."

Was het veel werk om een boek te schrijven? ,,Ja, best wel. We hebben er ongeveer een half jaar aan gewerkt. Samen met oma bedacht ik het verhaal. Telkens schreven we samen een stukje en kwamen we verder. Ook staan er tekeningen en foto's in het boek. Het is heel mooi geworden."

Waar gaat het boek over? ,,De titel is 'Amanda Mae, op zoek naar het Niets'. Het gaat over een meisje dat een reis maakt naar het land Allesandria. Tijdens de reis ontmoet ze allerlei dieren die haar dingen meegeven en die haar helpen om het Niets te verslaan. Eigenlijk ben ik het meisje uit het boek. We hebben foto's van mij gebruikt voor de tekeningen en ik sta ook op de voorkant van het boek."

Komen er nog meer bekenden in het verhaal voor? ,,Ja, mijn poes Saartje én mijn vriendje Jens. Hij heet in het boek Andras en staat ook een foto. Amanda en Andras ontmoeten elkaar en worden vrienden. Ook worden ze een beetje verliefd op elkaar..."

Wil je graag schrijfster worden? ,,Het lijkt me leuk. In mijn rapport stond dat ik leuke verhalen kan schrijven. Toch lijkt het me ook leuk om modeontwerpster te worden."

Je hebt drie boeken gekregen. Aan wie geef je die? ,,Eén boek houd ik zelf en één boek is voor mijn andere opa en oma. Wat ik met het laatste boek doe, weet ik nog niet. Misschien neem ik het mee naar school, mijn klasgenoten willen het allemaal lezen."

Is dit boek het mooiste verjaardagscadeau ooit? ,,Ja! Ook hebben we het boek opgestuurd naar twee uitgevers, zij willen het verhaal allebei graag lezen. Cool hè?"

FOTO RECHTS: Een halfjaar lang werkte Yinthe Brandwijk samen met haar opa Theo en oma Ineke aan het boek 'Amanda Mae, op zoek naar het Niets'. Het boek bestaat uit tekst, maar óók uit kleurige afbeeldingen. (Foto: Annelieke van der Linden).