Wie is opvolger Villa Catharina?

De Heemkundekring Boxtel reikt dinsdag 19 januari de tweede Heemkundepluim uit. Tijdens de jaarvergadering in zaal De Adelaar wordt om 20.00 uur bekendgemaakt welke eigenaar van een monumentaal pand in de prijzen valt.

De Heemkundepluim werd vorig jaar voor het eerst uitgereikt en ging naar Nijs en Bibi van Hekezen, de bewoners van Villa Catharina aan de Bosscheweg in Boxtel. Ze werden gelauwerd vanwege de jarenlange inspanningen om de villa te restaureren.

De pluim is een blijk van waardering aan inwoners of organisaties die op een bijzondere manier met het Boxtels erfgoed omgaan. De prijs is een kunstwerkje van de Boxtelse kunstenaar Paul Simons.

Een van de doelen van de Heemkundekring is het in brede kring wekken en bevorderen van het eigene van Boxtel. Daar horen het bewaren en veiligstellen van heemkundig belangrijk erfgoed bij. Daarbij kan gedacht worden aan monumenten, voorwerpen, historisch onderzoek, gebruiken en volkstaal.

Tijdens de jaarvergadering in De Adelaar vertoont de kring een aantal historische Boxtelse films, onder meer van de Heilig Bloedprocessie, het processiepark en de land- en tuinbouwtentoonstelling die in 1927 in Boxtel werd gehouden.