Afbeelding
Foto: Boudewijn van de Ven

BOXTELSE CLUB HULDIGT TWEE KAMPIOENSTEAMS

Volleybalmannen Blox kloppen PSV

De volleyballers van Blox zijn 2016 prima gestart. De Boxtelse formatie won zaterdag in Eindhoven met 1-3 van PSV.

Blox begon moeizaam en kende de nodige opstartproblemen. Het team zag kans PSV nog enigszins te achterhalen, maar moest de setwinst aan de Eindhovenaren laten: 27-25. In de tweede set moest Blox aan de bak en dat gebeurde, mede dankzij prima passes die Teun van den Boer in staat stelden mooie set-ups af te leveren. Die waren goed afwisselend waardoor het PSV het moeilijk had. Blox won de set met 22-25.

In de derde en tevens beste set liet Blox pas echt zien wat het team in huis heeft. Alles liep goed en de ruime zege was dan ook verdiend: 18-25. In de laatste set hadden de Boxtelse mannen moeite om bij de wedstrijd te blijven, maar aan het slot waren de meeste scores voor de gasten: 23-25. Met de 1-3 overwinning op PSV lukte het Blox na lange tijd weer eens te winnen. Dat deed zowel het team als coach Jeroen Verhagen goed.

TWEE TITELS

Blox huldigde zondag twee kampioenen in de jeugdafdeling. De volleyballers die uitkomen in niveau 4 en tijdens wedstrijden kennismaken met de eerste beginselen van de sport, wonnen de titel glansrijk en werden onthaald op de staande ovatie van ouders en andere supporters.

Dat gold ook voor de spelers die onder leiding van trainer-coach Boudewijn van de Ven acteren op niveau 5. Van de Ven, die vorig seizoen ook niveau 4 onder zijn hoede had, zag zijn pupillen zondag gelijkspelen tegen Phoenix en korte metten maken met VVC en grote concurrent Spirit.

,,Ik ben geweldig trots op de successen die de jeugd van Blox heeft geboekt", blikte de trotse coach deze week terug. ,,Alle volleybaltechnieken zijn al vereist in de wedstrijden waarin mijn team uitkomt. Onderhands en bovenhands spelen, smashen, afronden, noem maar op. Ze hebben een aantal geweldige partijen gespeeld en het kampioenschap is dan ook dik verdiend."

FOTO BOVEN: De kampioenen van Blox (niveau 4 en niveau 5) poseerden gisteravond voor de camera van coach Boudewijn van de Ven.