KOPLOPER OVERKLAST HET GROENE LAKEN

Biljarters Comsche Hoeve 2
uitstekend op kampioenskoers

De biljarters van De Comsche Hoeve 2 waren vrijdag in hun thuishonk veel te sterk voor runner-up Het Groene Laken 1. De overwinnaars scoorden drie maal 12 punten en kunnen de laatste twee speelronden met vertrouwen tegemoet zien. Zelfs de strafpunten voor de tweede plus veertig partij van dit seizoen, die tussen Luc Halewijn en Wilma van Schijndel, kan daar niks aan afdoen.

De Amateur 1 greep zijn kans door in café De Adelaar met een niet eens zo sterke wedstrijd toch ruim te winnen van Het Groene Laken 2. Van de laatste ploeg scoorde vooral Ties der Kinderen wel heel matig. Zijn vier wedstrijdpunten met een gemiddelde van 1.29, bij een eis van 2.42, was beslist beneden de waardigheid van deze fijnzinnige topbiljarter. Dankzij deze uitzege wist De Amateur 1 zowel Het Groene Laken 1 als Uit de Kom in de competitiestand te passeren.

BEDROEVEND SLECHT

Uit de Kom deed het op woensdag bedroevend slecht tegen staartploeg De Comsche Hoeve 2 en kan vanaf heden alle hoop op een top drie-positie wel laten varen. Nog nooit had deze club een zo zwaar verlies geleden. Werkelijk alle vier de spelers presteerden ondermaats, maar vooral Jos Hendriks (5 punten) en Toon van Weert (3 punten) waren hiervan het deerniswekkende voorbeeld. Maar dan Pascal Leijten! Als een jonge hond vloog hij op het biljart toe en trok in een mum van tijd, dat wil zeggen in vijftien beurten, de overwinning naar zich en De Comsche Hoeve 2 toe. Hij liet 1.2 gemiddeld noteren en had dit resultaat nog niet eerder behaald.

Op maandag in café 't Geveltje behaalde 't Krijtje opnieuw een overwinning. Deze keer was De Amateur 2 het slachtoffer. Bij het scheiden van de markt scoort de rode lantaarndrager nog opperbest, maar weet zich desondanks muurvast gepositioneerd op de laagste trede.

Uitslagen afgelopen week: De Amateur 1-'t Krijtje 38-41; De Comsche Hoeve 1-Uit de Kom 43-27; De Comsche Hoeve 2-Het Groene Laken 1 44-31; Het Groene Laken 2-De Amateur 1 30-40. Stand na twaalf ronden: 1. De Comsche Hoeve 2 496; 2. De Amateur 1 465; 3. Het Groene Laken 1 462 punten.


Volleybalspeeltuin

De Boxtelse volleybalclub Blox opent zaterdag 16 januari haar volleybaltuin weer in sporthal De Braken. Jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar zijn welkom en kunnen van 10.00 tot 11.00 uur op een leuke manier kennismaken met de volleybalsport. Naast balvaardigheden worden ook bewegingsvormen met toestellen gedaan, zoals klimmen en klauteren. Ook echte volleybaloefeningen ook aan bod. Deelname kost één euro. Meer informatie en aanmelding? Mail naar volleybalspeeltuin@vcblox.nl.