Vanaf morgen 'sneeuwt' het Boxtelaartjes bij 35 bedrijven en winkel. Bart van Roosmalen, voorzitter van winkeliersvereniging Selissen: ,,Ondernemen is klanten blijven boeien, op allerlei manieren.
Vanaf morgen 'sneeuwt' het Boxtelaartjes bij 35 bedrijven en winkel. Bart van Roosmalen, voorzitter van winkeliersvereniging Selissen: ,,Ondernemen is klanten blijven boeien, op allerlei manieren." (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Vier weken lang speciale kortingsactie

Tóch komt er winter:
't sneeuwt Boxtelaartjes

Er is nog geen sneeuw gevallen in Boxtel, maar vanaf morgen gaat het in ieder geval wel kortingen 'sneeuwen' bij maar liefst 35 winkels en bedrijven. Op deze manier willen deze ondernemers het voor de pashouders van de Boxtelaartjes extra aantrekkelijk maken om hun gespaarde punten te kunnen verzilveren én hun verenigingen te steunen.

Het loyaliteitssysteem Boxtelaartjes van de winkeliers en horecabedrijven in Boxtel bestaat inmiddels ruim negen maanden. Inmiddels zijn er 5.656 pashouders die veel sparen en dus ook veel besteden bij de aangesloten bedrijven. ,,In het totaal is er tot nu toe over 32 miljoen omzet gespaard en dat vind ik echt veel", geeft directeur Henk van der Zee van Brabants Centrum aan. De spaaractie Boxtelaartjes is door deze stichting georganiseerd en betaald als steun voor de lokale detailhandel. De winkeliersverenigingen in het centrum en de wijken Selissenwal en Oost hebben de actie omarmd.

Het sparen gaat goed. Het zoeken naar de beste manier om aantrekkelijke aanbiedingen te maken voor de pashouders is in volle gang. Veel winkeliers weten volop voordelige koopjes te slijten, anderen zoeken nog naar de beste manier daarvoor. Hans van Erp, voorzitter van winkeliersvereniging Oosterhof is er nauw bij betrokken: ,,We evalueren doorlopend hoe het gaat en op basis daarvan is voor de komende vier weken iets nieuws bedacht. We hopen dat dit ook goed gaat werken."

In de komende vier weken staat op veel producten een speciale sticker van het Boxtelaartje in vier verschillende kleuren. Voor iedere kleur geldt een aantrekkelijke korting bij inlevering van spaarpunten. Het geeft veel mogelijkheden: ,,De winkels kunnen spelen met kortingen in procenten of in euro's en kunnen dit heel flexibel toepassen", vertelt Filipe van den Borne, voorzitter van de Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) enthousiast. Voor de consument betekent het volop keuze uit tal van producten. Verderop in de krant staan alle deelnemende bedrijven op een aparte pagina genoemd. De Hema mag van het hoofdkantoor niet meer mee doen aan de actie Boxtelaartjes.

Steun aan verenigingen

Iedere pashouder heeft in zijn eigen profiel op www.boxtelaartjes.nl aangegeven welke vereniging of stichting hij of zij wil steunen. In de praktijk wordt nog weleens gedacht dat de verenigingen worden gesteund door te sparen. Dat is niet zo. Pas bij de aanschaf van een aanbieding gaat 50 eurocent naar de aangegeven doelen. ,,In februari en maart gaan we de balans opmaken", zegt BC-directeur Van der Zee. ,,Dan is de actie Boxtelaartjes een jaar bezig en keren we de gespaarde tegoeden uit aan de verenigingen."

De komende weken zal blijken of het daadwerkelijk aanbiedingen gaat sneeuwen in Boxtel. Bart van Roosmalen, voorzitter van winkeliersvereniging Selissen heeft er alle vertrouwen in: ,,Ondernemen is klanten blijven boeien, op allerlei manieren. Dit is er ook weer een van."