MAMA VITA: STEUNGROEP AUTISME

Inloopbijeenkomst Boxtel voor moeders en mantelzorgers

Stichting Mama Vita houdt zaterdag 23 januari op het adres Van Hornstraat 21 in Boxtel een inloopbijeenkomst voor moeders en mantelzorgers van kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis. Mama Vita is een platform en steungroep voor moeders en verzorgers van kinderen en jongeren met autisme.

De specifieke doelstelling van Mama Vita is de moeders van kinderen met autisme weer in hun eigen kracht te zetten en te houden. Ook beoogt het platform de vrouwen weer een actief leven in de maatschappij te geven. De stichting verduidelijkt dat de wereld er voor moeders heel anders uitziet als ze erachter komen dat hun kind een beperking heeft. ,,Het opvoeden van een kind met een beperking vraagt namelijk heel erg veel. Niet alleen van de moeder, maar ook van het kind", zo stelt Mama Vita. ,,Moeders waarop deze training in het bijzonder is gericht, staan dagelijks voor een grote uitdaging: het opvoeden van een kind met autisme en/of andere beperking. Dit kan regelmatig tot stress leiden."

Tijdens de inloopbijeenkomst in Boxtel kunnen moeders en mantelzorgers meer informatie krijgen over wat Mama Vita doet en met andere moeders over wisselende thema's praten.

De inloopbijeenkomst in Boxtel duurt zaterdag 23 januari van 10.00 tot 12.00 uur en wordt gehouden in het Zorg en Autisme Buro Brabant, dat aan de Van Hornstraat is gehuisvest. Meer informatie is verkrijgbaar bij de regiomoeders Annemieke Huijbers, telefoon 06-37 52 91 66 (rhjhuijbers@ziggo.nl) en Mieke de Kleijn, 06-28 67 74 51 (miekedekleijn@hotmail.com).


Omgaan met verlies

In Sint-Ursula wordt dinsdag 26 januari van 13.30 tot 15.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden over rouwverwerking. Onder de titel 'Omgaan met verliezen, hoe doe je dat?' houdt de organisatie Klim-op een informatieve middag waarbij rouwverwerking en het een plaats geven van gevoelens en emoties centraal staan. Klim-op zal ook vertellen over enkele cursussen die worden aangeboden. Meer informatie en aanmelding (tot maandag 25 januari) bij Jeanne Swinkels van ContourdeTwern, telefoon (0411) 65 58 99 of e-mail: jeanneswinkels@contourdetwern.nl.