Breakdancegroep Rawneals Dance maakte grote indruk tijdens de jeugdzittingsavonden in Ploegersland. (Foto's: Peter de Koning).
Breakdancegroep Rawneals Dance maakte grote indruk tijdens de jeugdzittingsavonden in Ploegersland. (Foto's: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

DRUKKE ZITTINGSAVONDEN IN HOF VAN LIEMPDE

Ploegersjeugd naar sprookjesland

Sneeuwwitje en Roodkapje namen hun publiek mee langs alle gebeurtenissen in het sprookjesbos. De avond werd muzikaal omlijst door Be COOL, het Concordia Opleidings Orkest Liempde.

Jeugdprinses Noukie, haar adjudante Mees en de jeugdraad heette alle bezoekers welkom en bedankten de sponsors die het mogelijk hebben gemaakt om de raad te voorzien van nieuwe steken. Met het aankondigen van dansgroep De Swingtoons werd de avond in stijl gestart.

ZEER RAP TEMPO

Lotte van den Heuvel, Antje Saris en Sofie Saris presenteerden een toneelstuk waarin een demente sprookjesfee allerlei spreuken door elkaar haalde. Dit zorgde voor allerlei grappige problemen en verwarringen, maar uiteindelijk kon met de juiste spreuk, in een zeer rap tempo, alsnog het sprookje verteld worden.

Het waren de allerkleinste deelnemers van dansgroep MIK die langer op mochten blijven. Onder leiding van Caroline Branten presenteerden de danseresjes Eva van Baaren, Saar Eltink, Meve de Jong, Loes van de Laar en Xin Yi zich mooi en vol energie.

Het eerste playbacknummer van deze avond werd gebracht door Marit van Heertum en Lieve Spriensma met het nummer 'Mijn boek' van Kinderen voor Kinderen. Op het altijd swingende nummer 'A brand new day' waren het Julia Gabriels, Elyn de Jong, Elin, Elise en Inge van de Laar, Isabelle Schuurmans en Skye van de Wiel die namens dansgroep MIK een dansact op het toneel zetten.

'Zomerkamp' van Lieselotte Simons was het eerste, enige en zeer knap live gezongen lied van deze avond, waarna Manon van der Pas en Margo Saris een moderne vertolking van het sprookje over vrouw Holle opvoerden. De eigentijdse draai aan dit sprookje leverde veel hilarische momenten op.

HOLLYWOOD

Omdat de eerste prijs werd behaald op het Ploegerrangfestival, mochten Mirthe Franken, Senna Smulders, Janne de Bresser en Esmee van der Heijden nogmaals hun nummer 'Hollywood' ten gehore brengen.

Met Teun van Beers, Ciem van de Biggelaar, Tijn Braken, Siem van der Heijden, Nolan en Teun van der Heijden, Stan Hoenselaars, Giovinci Libert, Rile Roos, Jedy van Schaik en Jurre Verbree werd uit de school van professioneel danser Raniel van Peperstraten een breakdanceteam gesmeed die onder de naam Rawneals Dance een schitterende show neerzetten.

BLUNDERS

Het is traditie dat de jeugdprins en de adjudant van het vorig jaar op een ludieke manier allerlei blunders vertellen over de huidige jeugdraad. Dit kun je aan Maxime Schoenmakers en Meike van Dijk wel overlaten… Als tovenaars verkleed wisten zij alle misstappen van de jeugdraadleden haarfijn op een humoristische manier uit de doeken te doen.

Vanuit de JAS (Jong Actief Sportief) werd door Juul en Guus van Abeelen, Willemijn Broere, Emma Dortmans, Mirte van Geffen, Bo Kamps, Ian van de Laan, Elisa van de Laar, Sam van Oorschot, Dieuwke Scheutjens, Denise Schoones, Tijn Smetsers, Cilke Spijkers, Jente Steenbakkers, Tijmen Terluin, Janne de Bresser, Lynn Gordijn, Pip van Houtum, Jens de Jong, Bo Kosters, Janne Oerlemans, Irene van Ooijen, Bram van Oorschot, Eva Sanders, Cezanne en Liselotte Simons, Kiki Scheutjens, Inge Timmermans, Roosje Voets en Luuk van Weert een toneelstuk gebracht waar alle sprookjesfiguren razendsnel op een zeer humoristische manier de revue passeerden.

Dit onder goedkeurend toezicht en voorgelezen door de enige echte sprookjesboom.

MICHAEL JACKSON

Een zelf ingestudeerd nummer van De Swingtoons liet Michael Jackson even herleven in het Ploegerspaleis. Op de beat van de hit 'Smooth Criminal' werd een perfect uitgevoerde showdans opgevoerd.

Casper de Mayer bracht met veel gevoel voor muziek én humor het bananenlied. Roosje Voets kwam door haar eerste prijs tijdens het Ploegerangfestival als Jochem Myjer het lied 'Irritatiefactortje' playbacken, waarna een sprookje werd uitgebeeld door Jurre van Vechel en Tim Roovers met in de hoofdrol een winderig konijn.

De slagwerkgroep en een grande finale van Be COOL vormden de perfecte muzikale afsluiting van een avond vol vermaak.

'A brand new day' werd voorgedragen door Julia Gabriels, Elyn de Jong, Elin, Elise en Inge van de Laar, Isabelle Schuurmans en Skye van de Wiel.
Danique van Aarle krijgt de zaal plat...
De presentatoren: Lieke Jennissen (links) en Dominique van Laarhoven.
Dansgroep De Swingtoons in actie tijdens de jeugdzittingsavond in Ploegersland.
Op de voorpagina van alle kranten: de act Hollywood van Senna Smulders, Janne de Bresser en Mirthe Franken (v.l.n.r.).