Wethouder Herman van Wanrooij (midden) bracht zondag ook een bezoek aan 'Is de krant er al?'. Onder leiding van oud-directeur en hoofdredacteur Piet van Oers (links) nam hij deel aan de laatste rondleiding in MuBo. (Foto: Peter de Koning).
Wethouder Herman van Wanrooij (midden) bracht zondag ook een bezoek aan 'Is de krant er al?'. Onder leiding van oud-directeur en hoofdredacteur Piet van Oers (links) nam hij deel aan de laatste rondleiding in MuBo. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

NU OOK TEKENEN EN SCHILDEREN IN MUBO

Expositie zeventig jaar Brabants Centrum sluit

Oud-directeur en hoofdredacteur Piet van Oers van Brabants Centrum heeft zondag in museum MuBo de laatste rondleiding verzorgd van de expositie 'Is de krant er al?', die zeventig jaar Brabants Centrum in beeld bracht. MuBo start binnenkort met creatieve workshops voor volwassenen.

Van Oers was de gastheer voor een groep belangstellenden, die niet alleen bestond uit vrienden en familieleden maar tevens wethouder Herman van Wanrooij. Hij vertelde uitgebreid over de achtergronden van zeventig jaar lokale persgeschiedenis, aangekleed met foto's, artikelen en attributen uit het rijke archief van Brabants Centrum.

De tentoonstelling van Brabants Centrum was zondag voor het laatst te zien. Deze week is de expositie ontmanteld en gaan de meeste foto's, kranten en voorwerpen terug naar het redactiekantoor aan de Prins Bernhardstraat.

In MuBo is momenteel naast de vaste collectie ook de tentoonstelling Copy-Paste te zien, die verbeeldt hoe de moderne kunst gebruik maakt van alledaagse voorwerpen. Met hergebruik van materialen zijn verrassende creatieve werkstukken te maken, zo laat MuBo zien.

MONTMARTRE

MuBo maakte deze week bekend dat het gaat starten met workshops tekenen en schilderen voor volwassenen. Zondag 31 januari is de eerste activiteit en kan het publiek meedoen aan een workshop 'Dry Brush'. Deelnemers leren meer over de droge-kwasttechniek; dat is een populaire en goed aan te leren techniek van tekenen met olieverf. De workshop duurt van 10.30 tot 15.00 uur en omvat tevens een lunch.

De workshops worden verzorgd door Veronika Strážnická, een jonge kunstenares en docente in schone kunsten uit Praag. Zij spreekt Engels, maar waar nodig zal door aanwezige MuBo-medewerkers een toelichting in het Nederlands worden gegeven. In Praag heeft Strážnická een eigen kunstopleidingsinstituut voor kinderen en volwassenen onder de naam Atelier Montmartre. Inmiddels woont ze meer dan zes maanden per jaar in Boxtel en gaf ze tijdens de zomervakantie workshops aan kinderen.

De workshop op 31 januari kost 35 euro per persoon inclusief koffie, thee, lunch en alle materialen. Er is plaats voor maximaal tien cursisten. Aanmelden kan via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefonisch op nummer 06-16 04 18 98.