jrc boxtel h1 - tracks parkstad h1 Op de foto scoort Felix Stegeman teun van loon kijkt toe Foto: Hans Verberk

BOXTELSE BASKETBALLERS KLOPPEN LIMBURGERS

JRL op karakter voorbij Tracks

De basketballers van JRC hebben zondag in sporthal De Braken in Boxtel gewonnen van Tracks Parkstad uit Limburg. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen had JRC al laten zien de betere partij te zijn, in de return werd ook rekening gehouden met een goed resultaat.

JRC was echter op zijn hoede, mede door enkele absenties en blessures en het feit dat de spelers van Tracks gemiddeld tien centimeter groter waren dan in de heenwedstrijd. Bij de thuisploeg ontbraken nog altijd Jaap van Loon en Ian Rooth vanwege langdurige kwetsuren, daarnaast was de langste man en captain Coen van der Meijden afwezig omdat hij op het punt stond om vader te worden.

De wedstrijd begon fel en de druk werd opgevoerd door JRC, waardoor er maar één team dominant op het veld was. Teun van Loon, Floris de Jongh en Remy van de Snepscheut scoorden punten. Kai Elissen en Freek Clercx hielden in de verdediging de topscorer en spelverdeler van Tracks goed in bedwang. Na de eerste paar minuten stond het dan ook al 16-4.

In het begin van het tweede kwart werd wat slordiger omgegaan met de passes en dribbels door JRC. Dit resulteerde in balverlies en makkelijke scores voor de tegenstanders uit Limburg. Mitchell Hendriks wist de ploeg terug in de wedstrijd te brengen met twee heerlijke driepunters die beide voortkwamen uit hoog gespeelde pick en rolls. Clerx werd terug in de wedstrijd gebracht om meer druk te leggen in de verdediging en pakte wat goede steals. Felix Stegeman en De Jongh scoorden de laatste punten voor rust.

DRIEPUNTERS

In de pauze benadrukte JRC-coach Oliviera dat de Boxtelse ploeg het prima deed in de aanval, maar zich nog te weinig liet zien in de defensie. Tracks switchte van een man-to-man- naar een hoge zoneverdediging en dat viel niet mee voor de thuisploeg. Na zeven minuten had De Jongh er genoeg van en scoorde hij een paar driepunters. Tracks paste de tactiek aan en dat speelde JRC in de kaart. Het derde kwart werd sterk afgesloten door scores van Elissen en een driepunter van Hendriks. Tracks opende het vierde kwart sterk met twee treffers. Dit offensief werd beantwoord door een driepunter en lay-up van De Jongh. Coach Oliviera had de hele week op conditie getraind en dit kwam er aan het einde van het vierde kwart uit bij Van Loon en Elissen. Beiden pakten rebound na rebound en verzilverden deze.

Na de overwinning op Tracks was er nog een goed bericht voor de spelers van JRC. Captain Van der Meijden liet weten de trotse vader te zijn geworden van zijn tweede zoon, Max.

JRC speelt zondag 17 januari om 17.00 uur in Den Dungen tegen Den Dungk.

Scores: Teun van Loon 20 punten (12 rebounds); Floris de Jongh 20 (8 rebounds en 5 assists); Kai Elissen 10 (9 rebounds); Mitchell Hendriks 10; Remy van de Snepscheut 7 (4 rebounds); Freek Clercx 5 (6 steals, 5 rebounds); Felix Stegeman 5 punten.

FOTO BOVEN: Felix Stegeman scoort voor JRC, onder toeziend oog van Teun van Loon. (Foto: Hans Verberk).