Afbeelding
Foto: Peter de Koning

LENNISHEUVEL GEEFT GUL VOOR ARME STRAATKINDEREN

Driekoningen gaan op pad voor Bolivia

Onder regie van hobbyclub De Bezige Bijtjes hebben 23 kinderen uit Lennisheuvel gistermiddag meegedaan aan het jaarlijkse Driekoningen zingen. De opbrengst bedroeg ruim 300 euro en die is bestemd voor de straatkinderen van Cochabamba in Bolivia die ook gesteund worden door de scholieren van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel.

Noor Baaijens uit Lennisheuvel is een van de acht scholieren die in april met het JRL op reis gaat naar Bolivia. Alle kinderen die meededen aan Driekoningen, verzamelden zich gistermiddag in gemeenschapshuis Orion. Daar werden groepjes geformeerd en kleding uitgezocht om vervolgens de straat op te gaan. Na de rondgang door zowel het kerkdorp als het buitengebied, keerden alle koningen terug in Orion voor lekkere pannenkoeken.

Noor kreeg gistermiddag vrij van school om de koningen te begeleiden. Ze ging ook mee langs de deuren om te vertellen over de JRL-actie in Bolivia.

Meer jongeren zetten zich momenteel in voor de straatkinderen van Cochabamba. Zo organiseert vijfdejaars leerling Nienke Bosma van het JRL eind februari een open Boxtels volleybalkampioenschap in sportcomplex De Braken. Het toernooi is bedoeld om de reis naar Bolivia te financieren en geld in het laatje te brengen voor de straatkinderen. Op pagina 21 in deze krant vertelt Nienke meer over haar initiatief.

FOTO BOVEN: Driekoningen zingen voor de deur van Iet Knapen. De Lennisheuvelse trakteerde op snoepgoed en doneerde vijf euro voor de straatkinderen van Cochabamba. Op de voorgrond van links naar rechts Frederique Vergeer, Laurens Vergeer en Joep Hermans. Daarachter Rob Hermans (links) en Bas Pennings. Het houten geldkistje met drie gleuven gaat al generaties mee. (Foto: Peter de Koning).


De Kleine Aarde leeft in Boxtel

,,Volgens mij was het niet eerder zo druk in de raadzaal. Een teken dat De Kleine Aarde nog steeds leeft in Boxtel", zei wethouder Peter van de Wiel. Ruim 150 mensen waren aanwezig.

Het publiek kreeg zes presentaties voorgeschoteld met vele ideeën over de invulling van het terrein aan de rand van Boxtel. De komende maanden buigt de politiek zich over de plannen en wordt een definitieve keuze gemaakt voor de toekomstige invulling. Lees meer over De Kleine Aarde op pagina's 6 en 7.