Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Scholierenlijn houdt ook halt in Esch

Dagelijks rijden er vele buurtbussen door Esch om passagiers te vervoeren naar school en werk. Sinds kort stopt er 's ochtends ook een stadsbus bij de halte aan het Marktplein, die via rijksweg A2 naar 's-Hertogenbosch rijdt. 's Middags keert deze 'grote bus' vanuit 's-Hertogenbosch nog een keer terug in Esch.

Bus 643, de zogenoemde 'scholierenlijn' van Boxtel naar 's-Hertogenbosch rijdt sinds december 2014. Naast buurtbus 203, die passagiers van 's-Hertogenbosch naar Liempde brengt, werd structureel een extra bus ingezet vanwege het grote aantal reizigers. Dat deed vervoersorganisatie Arriva besluiten een extra scholierenlijn in te voeren.

Ook in Esch zit de buurtbus met name in de ochtend te vol, waardoor met ingang van de nieuwe dienstregeling, die drie weken geleden van kracht werd, is besloten dat bus 643 een extra stop in het dorp maakt.

Reizigers kunnen van maandag tot en met vrijdag, buiten de schoolvakanties, om 07.32 uur nabij het Marktplein in Esch opstappen. Vanuit Boxtel vertrekt de bus om 07.21 uur, hij arriveert om 07.53 uur bij het NS-station in 's-Hertogenbosch. Lijn 643 vertrekt vervolgens weer om 16.16 uur vanuit 's-Hertogenbosch en arriveert om 16.36 uur in Esch en om 16.48 op het eindpunt: NS-station Boxtel.

FOTO BOVEN: De 'scholierenlijn' rijdt elke werkdag ook door de dorpskern van Esch. (Foto: Peter de Koning).