Teejatergroep Orion repeteerde gisteravond in Lennisheuvel. Van links naar rechts Annelies van Haaren (Titiana), Ad van Haaren (Oberon), Heleen van Minderhout (Gerda), Kees van de Loo (Theo) en Paul van de Sande (Herman). (Foto: Peter de Koning).
Teejatergroep Orion repeteerde gisteravond in Lennisheuvel. Van links naar rechts Annelies van Haaren (Titiana), Ad van Haaren (Oberon), Heleen van Minderhout (Gerda), Kees van de Loo (Theo) en Paul van de Sande (Herman). (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ORION SPEELT 'MIDZOMERNACHTSDROOM'

Teejatergroep voert Shakespeare naar Orion

Met maar liefst vijf voorstellingen van het klassieke toneelstuk Midzomernachtsdroom willen de spelers van Teejatergroep Orion het werk van William Shakespeare naar Lennisheuvel halen. De première van het stuk is vrijdag 4 maart in gemeenschapshuis Orion.

'Midzomernachtsdroom' is een romantische komedie van Shakespeare waarvan de eerste druk verscheen in 1600. Het is het enige stuk, naast The Tempest, dat Shakespeare niet baseerde op een ouder toneelstuk of verhaal. Het beschrijft de avonturen van vier jonge geliefden en een groep amateuracteurs in een bos dat verlicht is door de maan. Het verhaal vertelt de manier waarop de vier geliefden en de acteurs met elkaar omgaan, alsook met de feeën die het bos bewonen.

In de eigentijdse bewerking van deze klassieker wil Teejatergroep Orion laten zien dat de thema's van Shakespeare van alle tijden zijn. Misverstanden, een generatiekloof, onbeantwoorde liefdes, natuur die verloren gaat, dat zijn de problemen waar de familie en het personeel van hotel Zomernacht anno 2016 ook mee worstelen. De komedie die door de acteurs in Lennisheuvel op de planken wordt gebracht, krijgt een extra dimensie door het betoverende ingrijpen van boskoning Oberon en elf Puck.

,,De spelers van Orion wilden dit jaar een klassieker én een romantische komedie spelen", licht Karin van Leeuwen toe. ,,Daarom is de keus gevallen op een moderne bewerking van het beroemde stuk van William Shakespeare." Het verhaal speelt zich af in hotel Zomernacht waar de eigenaar van een welverdiend pensioen wil gaan genieten en zijn zaak wil overdoen aan zijn dochter. Daarvoor moet zij van hem wél gaan trouwen met de bedrijfsleider, maar helaas: de dochter is verliefd op iemand anders. Ook het personeel is verwikkeld in allerlei onmogelijke liefdesrelaties. Op de achtergrond zien bosgod Oberon en zijn vrouw Titiana het allemaal aan.

In de voorstelling zijn veel bekende spelers te zien zoals Annelies van Haaren en Paul van de Sande, maar ook nieuwkomers zoals Zenia Faial Morais en Mark Verhoof.

'Midzomernachtsdroom' wordt vrijdag 4, zaterdag 5, woensdag 9, vrijdag 11 en zaterdag 12 maart om 20.00 uur opgevoerd. Het stuk is een bewerking van Michelle van Daalhoff en wordt geregisseerd door Minke van Hoof. Toegangskaarten kosten tien euro en zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Ellen van de Loo, telefoon (0411) 67 44 85, e-mail: ellenkeesloo@gmail.com.