Afbeelding
Foto: Sandra Janssen

SUCCESVOL KERSTTOERNOOI IN NIJMEGEN

Koffer vol medailles voor turnsters Tabitta

De turnsters van de Boxtelse turnclub Tabitta hebben zaterdag en zondag in Nijmegen grote indruk gemaakt tijdens het jaarlijkse kersttoernooi. In een sterk deelnemersveld dat bestond uit meer dan vijfhonderd turnsters slaagde de delegatie van Tabitta erin niet minder dan 24 medailles mee naar Boxtel te nemen.

De bovenbouw van de B-selectie beet zaterdag in Nijmegen het spits af. Bij de jeugd N3 behaalde Mees van Abeelen twee medailles. Op het onderdeel vloer pakte ze goud, op de brug was haar oefening goed voor een bronzen plak. Guylene Brunneman won zilver op de sprong, Romy Schepens en Luna Ketelaars kwamen slechts enkele tienden te kort voor een medaille.

In de derde divisie voor junioren greep Tabitta twee gouden medailles. Onverslaanbaar waren Jade Roovers op de brug en Yenthe Ketelaars op de vloer. Voor Tess Voets, Maite Ahsman en Sylvana Obispo was het kersttoernooi in de Keizerstad een prima wedstrijd om te kijken waar ze staan in een groot deelnemers met veel concurrentie.

De turnsters Tasnim Bezbiz, Roelie de Bie, Esmee Komen (foto rechts), Mara van der Heijden en Liz van Eijndhoven (foto onder) verschenen zondagochtend in alle vroegte in de Nijmeegse sporthal voor hun bijdrage aan het toernooi. Ze deden mee aan een teamwedstrijd waarbij aan het slot van de oefeningen de punten worden opgeteld en meetellen in een algemeen teamklassement. Dat Tabitta de bronzen plak veroverde, was een leuke verrassing voor de enthousiaste ploeg uit Boxtel.

Floor de Wolf, Lotte Langerwerf, Fenne van Haaren, Sam Sieben en Mijke Jansen turnden in de afdeling Pupillen 2 eveneens een teamwedstrijd. Ze noteerden een aantal prima scores op dit hoge niveau. Vanwege twee blessures en een paar kleine fouten zat een medaille er niet in. De Boxtelse meiden moesten genoegen nemen met de zesde plaats.

De bovenbouw van de Tabitta A-selectie deed mee aan de toestelfinales. Op het hoogste jeugdniveau N1 kwam Shadé van Oorschot in actie. Ze turnde een stabiele wedstrijd met op de hoge balk een flikflak zonder handen, ook wel aangeduid als loopsalto. Op de onderdelen brug, balk en vloer won ze goud, op de sprong was haar oefening goed voor een zilveren medaille. Donna van Wijgerden pakte op de sprong een gouden plak. Op de brug en de vloer pakte ze zilver en brons.

Bij de jeugd N2 was Tabitta goed vertegenwoordigd op het podium. Wendy Li behaalde een monsterscore op de balk en won goud. Op het onderdeel vloer werd ze tweede, haar oefening op de brug was goed voor de derde plaats. Celeste Canaan turnt sterker dan ooit; ze won goud op de vloer goud en greep het zilver op de balk.

Nienke Langenhuizen kreeg de kans om buiten mededinging mee te doen in de eredivisie. Voor het eerst werd ze beoordeeld volgens de internationale jurering. (Foto's: Sandra Janssen, Tabitta).

Afbeelding