Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

LIEMPDE IN DE RIJ VOOR DRIE KOLDERSHOWS PLOEGERSLAND

Aanschuiven voor de zittingsavonden...

Veel groepen en individuele deelnemers hebben zich volgens Désirée van Laarhoven van prinsenvereniging De Ploegers laten inspireren door het thema. ,,De eerste voorbereidingen startten al ver voor de zomervakantie", weet de zegsvrouw van de actieve carnavalsstichting in Liempde. ,,Na de zomervakantie vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats en in november wordt iedereen gevraagd de act al een keer te laten zien. Onze regisseurs Mariëtte Thomassen en Ingrid Breuer beoordelen alles en maken een doorloop."

LOKAAL KARAKTER

De kracht van de zittingsavonden in Ploegersland schuilt in het lokale karakter van de koldershows. Op de bühne van Hof van Liempde verschijnen uitsluitend acteurs en muzikanten die uit het dorp komen of er een duidelijke relatie mee hebben. ,,Dat betekent dat het publiek bijna iedereen die meedoet kent en dat werkt natuurlijk stimulerend voor de kaartverkoop waarvoor elk jaar heel veel belangstelling is."

Dat bleek maandagavond toen om klokslag half negen de eerste tickets over de toonbank vlogen in Hof van Liempde. ,,De eerste liefhebbers stonden al om kwart over vijf 's middags voor de deur", vertelt Van Laarhoven. ,,Vanaf half acht mocht iedereen naar binnen en was het nummertjes trekken. Op volgorde van binnenkomst werden alle liefhebbers bediend."

Om te voorkomen dat enkele mensen heel veel kaarten kopen, was een limiet ingesteld. Voor de zittingsavond op donderdag mochten maximaal acht kaarten gekocht worden, de limiet voor vrijdag en zaterdag stond op vier. ,,Wie met een grote vriendengroep naar de zittingsavond wil, moet dus met een paar man in de rij gaan staan."

De zegsvrouw van De Ploegers geeft aan dat de carnavalsstichting na de festiviteiten in februari wil nadenken over een ietwat andere invulling van de zittingsavonden. Met name de grote vraag naar kaartjes is een punt van aandacht. ,,We zijn dit jaar voor het eerst te gast bij Hof van Liempde en die zaal is iets kleiner dan De Punder. We willen bekijken of we de opstelling misschien iets kunnen aanpassen, zodat er meer publiek ontvangen kan worden."

De zittingsavonden in zaal Hof van Liempde beginnen op 14, 15 en 16 januari om 20.00 uur en duren tot ongeveer 23.30 uur.

JEUGDZITTINGSAVONDEN

Prinsenvereniging De Ploegers houdt vrijdag 8 en zaterdag 9 januari de jaarlijkse jeugdzittingsavonden in Hof van Liempde. Met als thema Sprookjes staat weer een keur aan jeugdige artiesten garant voor een gevarieerd programma dat bestaat uit dans, muziek, toneel, zang, playback en sketches.

Volgens woordvoerster Van Laarhoven zijn nog niet alle kaarten voor de jeugdzittingsavonden in Liempde uitverkocht. Kaarten zijn op beide avonden aan de zaal verkrijgbaar en kosten 4,50 euro. Beide shows duren van 19.00 tot 22.00 uur, de zaal is vanaf 18.30 uur geopend.

FOTO BOVEN: In een mum van tijd waren alle kaartjes voor de drie zittingsavonden in Ploegersland uitverkocht. Honderden toegangsbewijzen vlogen maandagavond in zaal Hof van Liempde over de toonbank. De eerste liefhebbers stonden 's middags al in de rij. (Foto: Albert Stolwijk).


1+1=11-sjow in kloosterzicht

Wie worden prins en prinses

van Mullukzuipertjesland?

Prins Sven Verhees en prinses Michelle Endevoets stonden afgelopen carnaval aan het roer in Mullukzuipertjesland, samen met adjudant Peter van der Vleuten en Rens Schellekens als burgemeester. Alle hoogheden dragen zondag 10 januari hun rollen over aan nieuwe kinderen tijdens de traditionele 1+1=11-Sjow in Kloosterzicht aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde.

Alle kinderen van basisschool Sint-Lambertus zijn uitgenodigd een optreden te verzorgen tijdens de 1+1=11-Sjow, die om 14.11 uur van start gaat. Zij konden zich vooraf via de website van De Mullukzuipertjes aanmelden, maar de meeste jonge artiesten melden zich zondag om 11.00 uur in Kloosterzicht, tijdens de generale repetitie van de 1+11=11-Sjow. Vervolgens strijden ze 's middags om de speciale bokaal.

Na afloop, tussen 16.00 en 17.00 uur, worden de nieuwe hoogheden, wijze raad en dansdeurskes geïnstalleerd. Gemonde beschikt niet over een volwassen leutvorst, waardoor de carnavalsprins van Bokkendonk (Sint-Michielsgestel) assisteert bij de installatie.

Gin Geheur luistert het evenement muzikaal op, ook de dansdeurskes en de jeugdhofkapel van Bokkendonk verzorgen een optreden.


Kaartverkoop

Oggelrevue

op 8 januari

Tijdens de Oggelrevue op donderdag 21, vrijdag 22 en zaterdag 23 januari, wordt dorpshuis De Es omgetoverd tot Medisch Centrum Esch (MCE). Mensen die een bezoek een het centrum willen brengen, kunnen morgen, vrijdag 8 januari een 'bewijs van deelname' ophalen. De zorgverzekeringen dekken de kosten van een bezoek aan MCE namelijk niet...

De voorverkoop in De Es gaat vrijdag 8 januari om 20.00 uur van start. Een half uur eerder is de zaal geopend. Mensen die donderdag willen gaan, betalen vijf euro. De toegangsprijs voor vrijdag en zaterdag bedraagt acht euro per persoon.