Afbeelding
Foto: Sander van Gils

JAARWISSELING VERLOOPT ZONDER GROTE INCIDENTEN

Brand in Boxtel, boom valt in Liempde

De jaarwisseling is in de regio Boxtel rustig verlopen. De brandweer moest evenwel verschillende keren uitrukken voor kleine brandjes. In Liempde werd de grote kerstboom op het Raadhuisplein door vandalen omgezaagd, tot grote woede en verdriet van veel inwoners.

De brandweer in Boxtel kwam op Oudejaarsdag enkele keren in actie voor kleinere incidenten. 's Middags rukte een blusvoertuig uit voor een buitenbrandje in wandelpark Molenwijk. Daar was een berg groenafval dat eerder uit sloten was verwijderd in brand gestoken. Omstreeks zes uur 's avonds werd de brandweer gealarmeerd voor een autobrand in de straat Zonnegloren. De brand was ontstaan aan de voorkant van de auto, bij de motorkap. De oorzaak is niet duidelijk, maar houdt waarschijnlijk verband met vuurwerk.

Drie uur later was er een brandmelding nabij kindercentrum Nieuwveld aan de Europalaan, waar een ondergrondse vuilcontainer in brand stond. Het vuur kon snel gedoofd worden; de brandweer vulde de afvalbak met water.

Aansluitend was er een brandmelding in een leegstaand pand van Helicon Opleidingen aan de Mijlstraat op bedrijventerrein Ladonk. Een beveiligingsbeambte ontdekte rond negen uur rookontwikkeling die vermoedelijk werd veroorzaakt door vuurwerk dat door vandalen via de brievenbus naar binnen was gegooid. De brandweer doofde de brandende papierresten in de brievenbus en controleerde of er meer brandhaarden in het pand waren. Dat bleek niet het geval, maar vanwege flinke rookontwikkeling werd het kantoorpand geventileerd.

Eén uur voor middernacht werd aan de Breukelsestraat een brandend winkelwagentje geblust. In Liempde werd om twee uur 's nachts brand gemeld aan Den Dries. Daar ging een tuintafel in vlammen op; het vuur werd door de brandweer van Liempde gedoofd.

De meeste ophef ontstond toen op Nieuwjaarsdag bleek dat de grote kerstboom voor het oude raadhuis in Liempde was omgezaagd. De kerstboom was in het verleden vaker doelwit van vandalisme en ook nu bleken onbekenden de boom omgezaagd te hebben. Op de Facebookpagina van Brabants Centrum werd massaal en vooral verontwaardigd gereageerd.

FOTO ONDER: De Boxtelse brandweer blust een vuilcontainer aan de Europalaan in Oost. (Foto: Persburo Sander van Gils).