PRIMA PRESTATIES OP TOERNOOIEN

Judoclub Liempde ziet
niveau jeugd stijgen

Judoclub Liempde is het nieuwe jaar voortvarend gestart. Tijdens twee toernooien werden mooie prestaties geleverd, die aantonen dat het niveau van de Liempdse sporters stijgt. Vier judoka's namen deel aan een nationaal toernooi in Gilze en daarnaast waren er negentien leden actief op het jaarlijkse instaptoernooi in Mierlo.

In Gilze kwamen ruim vijfhonderd judoka's op de mat. Het niveau was bovengemiddeld. De judoka's stonden weer te popelen om goed voor de dag te komen in hun nieuwe gewicht en/of leeftijdsklasse. Collin van Rooij en Xavi van Weert presteerden zeer verdienstelijk en eindigden als vijfde. Een knappe prestatie, want ze hebben beide nog weinig ervaring op dit niveau. Als Zuid-Nederlands kampioen van 2015 kwam Keira Kreijveld (9 jaar, 37,5 kilogram) voor het eerst uit in de klasse jonger dan 12 jaar en zwaarder dan 36 kilogram en behaalde daarin brons.

Collin van Dijk (18 jaar, 67,5 kilogram) is sinds augustus de trainer van de eerder genoemde judoka's. Hij komt normaal gesproken uit in de klasse jonger dan 21 jaar en tot 66 kilogram. Nu kwam hij uit in een zwaardere gewichtsklasse (tot 73 kilogram) en trof daar sterkere tegenstanders. Collin liet zien dat hij weer in vorm aan het geraken is en behaalde na drie overtuigende winstpartijen de finale. In de eindstrijd stond hij tegen een pupil van Grim Vuijsters van sportschool Jan de Rooy uit Goirle. Deze judoka was op papier de sterkste tegenstander van de Liempdenaar. Beide judoka's trainen regelmatig samen bij de districtstraining (JTS) in Eindhoven en kennen elkaar goed. De partij duurde hooguit een minuut. Eerst scoorde Collin een yuko en even later een ippon; beide met de harai-maki-komi. Zo nam hij overtuigend en verdiend het goud mee naar huis.

Het instaptoernooi in de dojo van judovereniging De Hechte Band te Mierlo werd door 158 judoka's bezocht, hetgeen resulteerde in zo'n 350 wedstrijden. Alle judoka's deden ontzettend hun best. De coaches zien ook hier een duidelijke vooruitgang. Waar de jeugdleden van Judoclub Liempde voorheen werden overdonderd door hun tegenstander, zag je nu dat ze tot de laatste seconde bleven strijden en zo de wedstrijd wisten te winnen.

Uitslagen instap-toernooi

Kampioen: Mats Canters, Mees Koster, Joost van der Linden, Nelson Tops en Yannick Wantenaar. 2e plaats: Kris Dolman, Faye Goossens, Roy Kemps, Xander Kreeft, Luc de Laat, Job Putmans, Migus Ribeiro, Tess Schoones en Xavier Wantenaar. 3e plaats: Lola Canters en Desmond Tops; 4e plaats: Vince Canters, Jens Putmans en Kasandra Wagenaars.

De twee toernooien vormden de opening van het tweede deel van het judo-seizoen. Gisteren werd weer getraind in de gymzaal van basisschool De Oversteek aan de Dorpsstraat. En ook vandaag, donderdag 7 januari, vinden daar judo-oefeningen plaats vanaf 18.30 uur. Nieuwe leden (judoka's) mogen ter kennismaking twee keer gratis mee trainen.

Handbal

Speelfeest HCB '92

De Boxtelse handbalvereniging HCB '92 houdt zaterdag 16 januari in sportcomplex De Braken een speelfeest voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar. Het sportieve evenement duurt van 09.30 tot 12.00 uur. Kinderen die ouder zijn dan 12 jaar, krijgen de mogelijkheid een aantal keer gratis mee te trainen van 18.45 tot 19 45 uur. Voor senioren is er een trainingsmogelijkheid van 19.30 en 21.00 uur. Mail voor meer informatie naar hcb92@handbal.nl.