Liefst 120 pupillen van de Boxtelse hockeyclub MEP namen vorige week deel aan het kerstvakantietoernooi in sportcomplex De Braken. (Foto: Hans Verberk).
Liefst 120 pupillen van de Boxtelse hockeyclub MEP namen vorige week deel aan het kerstvakantietoernooi in sportcomplex De Braken. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ZAALHOCKEY IN SPORTCOMPLEX DE BRAKEN

Kerstvakantietoernooi MEP
trekt recordaantal deelnemers

De vijfde editie van het jeugdtoernooi dat de Boxtelse hockeyclub MEP in de kerstvakantie hield in sporthal De Braken kende een recordaantal deelnemertjes. Waar tijdens eerdere afleveringen zo'n tachtig kinderen hun hockeystick tevoorschijn haalden, streden nu veertig jeugdleden méér om de hoogste eer.

Namens de organisatie toonden Mariska Raaijmakers en Peggy van Laarhoven zich enthousiast over het verloop van de wedstrijden. ,,We krijgen veel hulp van de oudere jeugd van onze vereniging en ook ouders steken de helpende hand toe. En dat maakt het leuk om zo'n evenement op touw te zetten."

Ook de kinderen zelf genoten vorige week woensdag volop. Jiske, Binke (beiden 9 jaar) en de een jaar jongere Hanna speelden in team Wit en hadden na goed twee uurtjes al twee van de drie duels gewonnen. ,,Tijdens de competitie spelen Hanna en ik ook samen; in MEP E4, dus we kennen elkaar best goed", zei Binke. ,,Ja, maar niet alle competitieteams zijn compleet omdat sommige spelers op vakantie zijn. Daarom zijn de ploegen nu door elkaar gehusseld en speel ik óók bij Binke en Hanna. Normaal speel ik in E2", vertelde Jiske.

In de ochtenduren kwamen de F-pupillen in zestallen in actie en daar won team Oranje in de finale van Roze. En ook de finale bij de E-tjes werd door Oranje gewonnen. De spannende wedstrijd eindigde in een gelijkspel, waarna Oranje uiteindelijk won met shoot-outs. Het team werd gevormd door Jesse van Uden, Floris Simons, Merle van Laarhoven, Emma Romme, Sam Beelen en Sara de Vries. Nora Boons en Lenne van Laarhoven coachten het winnende E8-team.