Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

UITBREIDING DIENSTENPAKKET OUDEREN

Fysio-Team betrekt Rabobank in Liempde

Fysiotherapiepraktijk en trainingscentrum Fysio-Team verhuist in maart haar Liempdse vestiging van De Kloosterhof naar het voormalige pand van de Rabobank aan de Nieuwstraat. De hoofdvestiging aan het Breukelsplein in Boxtel is afgelopen jaar flink gemoderniseerd en heeft volgens praktijkhouder Kees Verschoor een metamorfose ondergaan. Nieuw is dat het dienstpakket voor ouderen en chronisch zieken aanzienlijk is uitgebreid.

Onlangs besloot Verschoor de locatie van Fysio-Team in Liempde te verplaatsen naar het leegstaande Rabobank-kantoor aan de Nieuwstraat. De verhuizing zal plaatsvinden in maart. ,,We krijgen op deze plek de mogelijkheid om een oefenzaal te realiseren, zodat de therapeutische mogelijkheden voor deze locatie in Liempde geoptimaliseerd kunnen worden", licht de praktijkleider toe.

Het hedendaagse werkgebied van de fysio­therapeut reikt volgens Verschoor verder dan alleen de behandelbank en verschuift steeds meer richting het aanbieden van aangepaste oefen­activiteiten. ,,De positieve gevolgen van bewegen, ook bij allerlei aandoeningen, wordt steeds vaker aangetoond en zowel door patiënten als door verwijzers gewaardeerd", zo stelt hij. ,,Verder zullen in deze locatie vanaf dat moment ook alle specialismen aanwezig zijn. In aanvulling op de al aanwezige manueel therapeuten zullen dan dus ook de bekken-, oedeem-, oncologisch en geriatrie-fysiotherapeut in Liempde werkzaam zijn."

Bijkomend voordeel van de nieuwe locatie is volgens de praktijkleider dat de lijnen met de huisartsen en andere zorg­verleners binnen Liempde veel korter worden. ,,Hiermee kan de kwaliteit en snelheid van de zorgverlening verder worden verbeterd."

KWETSBAAR

Fysio-Team maakte deze week bekend dat het aantal specialismen verder wordt uitgebreid. Binnen de afdeling ouderen en chronisch zieken is geriatrie­fysiotherapeut Yvonne Sijbers (rechts op de foto) aangetrokken. Zij is volgens Verschoor gespeciali­seerd in de behandeling van kwetsbare ouderen en mensen met een chronische aandoening. ,,Door haar werk kan deze doelgroep langer zelfstandig en onafhankelijk blijven leven, gericht op de kwaliteit van het leven", aldus Verschoor. Sijbers zal zowel in Boxtel als Liempde in de praktijk en aan huis behande­lingen uitvoeren. Met name door haar aansluiting bij het Parkinson-netwerk zal het dienstenpakket van Fysio-Team per direct uitgebreid worden.