Bjorn van de Langenberg (tweede van rechts) poseert tijdens het eerste SX Wielercafé met Laurens ten Dam, Bram Tankink en Karsten Kroon. Het wielercafé trok bijna 250 liefhebbers naar Strijp S in Eindhoven. (Foto: Super Sport Events).
Bjorn van de Langenberg (tweede van rechts) poseert tijdens het eerste SX Wielercafé met Laurens ten Dam, Bram Tankink en Karsten Kroon. Het wielercafé trok bijna 250 liefhebbers naar Strijp S in Eindhoven. (Foto: Super Sport Events). Foto: Marc Cleutjens

BOXTELSE WIELERFANS MASSAAL NAAR SX-GEBOUW OP STRIJP S

Bomvol wielercafé met Boxtels tintje

MARC CLEUTJENS

Boxtelaar Bjorn van de Langenberg heeft zaterdag met zijn bedrijf Super Sport Events een succesvolle eerste aflevering van het SX Wielercafé gehouden. In de voormalige glasfabriek van Philips op Strijp S, die thans is omgedoopt tot het SX-gebouw, ontving Van de Langenberg bijna 250 wielerliefhebbers die ademloos luisterden naar Laurens ten Dam, Bram Tankink en Karsten Kroon.

Vele tientallen Boxtelse wielerliefhebbers togen zaterdagavond naar Strijp S in Eindhoven om het Wielercafé bij te wonen. In korte tijd waren alle 250 kaarten uitverkocht. Met de andere wielerfans konden de Boxtelaren genieten van interviews en grappige anekdotes uit het wielerpeloton.

Wielerjournalist Sander Kleikers uit Maastricht toonde zich een meester in het ontlokken van bijzondere nieuwtjes, zoals het aantal botbreuken dat de drie heren in totaal overkwam: 58! En natuurlijk werd Ten Dam, Tankink en Kroon gevraagd naar hun voorspellingen voor het aankomende wielerseizoen. Daarin rijdt Ten Dam als 'superkecht' voor Tom Dumoulin bij Giant-Shimano en wordt hij ploegmaat van Koen de Kort uit Liempde. Dumoulin werd door alle aanwezigen getipt als een kanshebber voor ritzeges en is dé favoriet voor een medaille op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Tankink komt ook dit jaar uit voor Lotto-Jumbo en voorspelde in het Wielercafé dat zijn ploeg tot grote daden in staat is. Kroon is inmiddels gestopt en werkt onder meer als commentator bij Eurosport. Daarnaast verzorgt hij voor Super Sport Events van Bjorn van de Langenberg wielerclinics. ,,Verder ben ik vrij ambitieloos dit jaar", grapte de voormalig ritwinnaar in de Tour de France. ,,Ik ben bezig met de verbouwing van mijn bed & breakfast."

Van de Langenberg kreeg aan het slot van het Wielercafé een staande ovatie van het publiek. ,,Je hebt een geweldig evenement neergezet", stelde journalist Kleikers. ,,Ik zeg alvast: tot volgend jaar!".