Afbeelding
Foto: Henk van Weert

OOSTERHOF VERVULT KERSTBOOMWENS

'Zo komen we wel rond van ons pensioentje...'

In de wenskerstboom die dit jaar voor het eerst bij winkelcentrum Oosterhof werd geplaatst, zijn bijna driehonderd wensen opgehangen door bezoekers. Eén daarvan is dinsdagmiddag verwezenlijkt. Sjan en Peter van den Brand kregen een levensmiddelenpakket omdat ze dagelijks hun kleinkinderen naar school brengen en weer ophalen.

Namens de gezamenlijke winkeliers van Oosterhof kwam Wil van Loon van supermarkt Jumbo met een volle boodschappenkrat aanzetten in de Frans Staelstraat. Sjan en Peter waren volkomen verrast. ,,Nou dát is leuk, zo mag je vaker binnenkomen. Dan komen we wel rond van ons pensioentje", glunderde Sjan. Dat zij en haar man het levensmiddelenpakket te danken hebben aan hun dochter Lincy Mauriks maakte de verrassing compleet.

Op een papieren kerstbal schreef Lincy dat ze haar ouders erg dankbaar is. Zelfs toen oma Sjan door een val een heup brak, konden de kleinkinderen bij haar terecht. Opa Peter zorgde ervoor dat het vaste ritme gewoon door kon gaan. ,,Mijn ouders staan dag en nacht paraat en cijferen zichzelf helemaal weg voor anderen. Dat verdient een boodschappenpakket", wenste Lincy in de aanloop naar de kerstdagen.

FAMILIEGEVOEL

De winkeliers van Oosterhof vonden de wens van Lincy de mooiste die in de kerstboom hing en lieten die dinsdag in vervulling gaan. ,,Er spreekt een familiegevoel uit waaraan iedereen behoefte heeft. Zeker rond de kerstperiode", vertelde Van Loon. ,,We hadden vooraf bepaald aan welke criteria de wensen moesten voldoen om gehonoreerd te kunnen worden. Het ligt bijvoorbeeld niet in ons vermogen om de wereldvrede te brengen of geneeskundige operaties in het buitenland te bekostigen. We zoeken het in kleine gedachten en wensen."

Voor Sjan en Peter is hulp bieden maar 'heel gewoon'. ,,We doen het graag. Bovendien, het is vandaag de dag noodzaak dat je bijspringt als beide ouders werken."

FOTO ONDER: Lincy Mauriks verraste haar ouders Peter en Sjan van den Brand met een boodschappenpakket. Tweede van links Wil van Loon namens de winkeliers van Oosterhof, rechts kleindochter Luna. (Foto: Henk van Weert).