verkoop essche akker vanaf 16 februari

Woningen Reigerskant komen stap dichterbij

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Terwijl begin volgend jaar de verkoop en bouw van achttien woningen aan Het Kruys in Esch van start gaat, is ook de ontwikkeling van woningen op de Reigerskant inmiddels een stap verder. Het voorontwerpbestemmingsplan voor het gebied aan de zuidzijde van Het Nieuwland ligt vanaf morgen ter inzage bij de gemeente Haaren.

Reuvers Bouw en Ontwikkeling uit Oss is bij beide woningbouwprojecten betrokken. De Essche Akker, zoals het project nabij Het Kruys in Esch is genoemd, bestaat uit achttien rij- en hoekwoningen die bedoeld zijn voor starters, jonge gezinnen en senioren. De verkoop gaat op dinsdag 16 februari van start tijdens een avond in Ons Café aan de Leunisdijk. ,,Zo'n zestig mensen hebben belangstelling getoond voor de woningen. We gaan sowieso van start, hopelijk al in het tweede kwartaal van 2016", laat Ron Beerens van Reuvers Bouw en Ontwikkeling weten.

Ook bij uitbreidingslocatie Reigerskant lijkt schot in de zaak te komen. Al in 2011 sloten de gemeente Haaren en Reuvers, die een deel van het gebied heeft aangekocht, een intentieovereenkomst waarin afspraken over de ontwikkeling werden opgenomen. In 2013 verrichtten medewerkers van AVG Explosieven Opsporing Nederland onderzoek naar verdachte objecten op de beoogde nieuwbouwlocatie tussen de Runsdijk, Dorpsstraat en Het Nieuwland. Er werden ruim zevenhonderd kleine vondsten gedaan.

bevolkingsopbouw

Alle vooronderzoeken zijn inmiddels afgerond en vanaf morgen, donderdag 31 december, liggen het voorontwerpbestemmingsplan en het stedenbouwkundig plan tot en met 11 februari ter inzage in het gemeentehuis. Beide documenten zijn ook via www.haaren.nl te bekijken. Woensdag 27 januari wordt vanaf 20.00 uur een informatieavond georganiseerd in Ons Café aan de Leunisdijk over het stedenbouwkundig plan. André Engelse van de gemeente Haaren laat weten dat dit plan in samenwerking met een klankbordgroep met Esschenaren tot stand is gekomen. ,,Als je naar de prognose van de bevolkingsopbouw kijkt, zie je dat er jaarlijks extra woningen nodig zijn. Door Essche Akker en Reigerskant verder te ontwikkelen, kun je aan die vraag voldoen."

In het gebied Reigerskant is plek voor 65 tot 75 woningen. Het is de bedoeling dat er huizen worden gerealiseerd voor diverse doelgroepen: starters, huurders, doorstromers en senioren. ,,Voor Reuvers zou het prettig zijn als zij het gehele gebied kunnen ontwikkelen. Daarover zijn we nu in gesprek", aldus Engelse. Beerens van Reuvers beaamt dit. ,,Hoewel we natuurlijk afhankelijk zijn van inspraakprocedures, hoop ik dat komend jaar het bestemmingsplan rondkomt. Dan zouden we aan het eind van 2016 kunnen starten met de verkoop van woningen. Eén ding is zeker: er wordt gefaseerd gebouwd. Het gaat hier om een meerjarenplan."

Gemonde

Linedance-middag

Zaal De Schuif aan de Dorpsstraat in Gemonde vormt zondag 3 januari van 13.30 tot 17.30 uur het toneel van een linedancemiddag. Deze middag staat in het teken van country en wordt georganiseerd door The Rodeo Dancers. Deejay Arthur draait muziek. De entree bedraagt 2,50 euro.